in

‘Geen rolstoel voor mijn opa, hij zit al maanden binnen’

Je vraagt in augustus een nieuwe rolstoel aan. Het verzoek wordt gehonoreerd, maar maanden later heb je ‘m nog steeds niet.

Dat overkomt meneer Treijtel uit Hoogvliet dit najaar. Hij is al maanden aan huis gekluisterd door problemen bij het Hulpmiddelencentrum (HMC).

Rotterdam heeft drie organisaties die hulpmiddelen als rollators en rolstoelen regelen voor mensen die daar recht op hebben via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Lees ook  Naast de “achterwerkloze” spijkerbroek heb je nu de “beenloze” spijkerbroek en wij zijn helemaal lost

Vooral bij HMC blijken de zaken niet goed op orde. Daarom heeft de gemeente Rotterdam het bedrijf nu in gebreke gesteld.

“We hebben HMC de mogelijkheid geboden om verbetering te laten zien”, vertelt wethouder De Langen. Die moet er snel komen. “Dit is een laatste waarschuwing.”

Matthijs heeft zelf ondertussen al tientallen keren met HMC gebeld. Zonder resultaat. Hij zit inmiddels met de handen in het haar. “HMC kan mij niet vertellen wanneer er eindelijk een rolstoel is. En tot die tijd zit mijn opa binnen.”

Lees ook  Vrouw zingt prachtig “I Will Always Love You” voor grootmoeder met dementia.

En dat begint zijn opa op te breken, voegt hij er aan toe. Het gebrek aan frisse lucht is ongezond. “In eerste instantie was het niet krijgen van een rolstoel voor hem vooral een geestelijk probleem, want hij raakte in een isolement. Maar inmiddels wordt het ook lichamelijk.”

Drugspand in Hengelo was ‘jackpot’ voor de politie

Famke Louise knalt een gewaagde foto gemaakt in de badkamer online: