in

Fotograaf legt een heel bijzonder en wonderlijk fenomeen vast: bevroren golven aan de kust

Jonathan Nimerfroh is surfer en fotograaf. Hij woont in Nantucket, een eiland voor de kust van de Amerikaanse staat Massachusetts. Het ligt in het noordoosten van het land aan de Atlantische Oceaan en kan vaak erg koud zijn.

Toen Jonathan twee jaar geleden op een koude dag, met temperaturen onder het vriespunt, naar het strand ging kwam hij een heel bijzonder fenomeen tegen! Slikkerige, halfbevroren golven die op het strand aanspoelden. Het was de eerste keer dat hij zoiets zag, aldus de Huffington Post.

Lees ook  Moeders met ernstige dementie krijgen haar geheugen terug – nadat zoon haar op speciaal dieet heeft gezet

Gelukkig had Jonathan zijn camera mee genomen!

De golven stonden niet stil, ze bewogen bijna in slow motion. De hele kustlijn was nagenoeg stroperig, vertelde Jonathan aan de Huffington Post, vanaf het zand tot zo’n 300 meter in de oceaan.

Wetenschappers zijn er niet helemaal uit wat dit fenomeen veroorzaakt. Zeewater, omdat het zout bevat, bevriest pas op -1,9°C. De ijskristallen die hierdoor ontstaan worden “frazil” genoemd. Omdat de golven constant in beweging zijn vormt frazil kleine ijsvlakken die tegen elkaar botsen en daarom een stroperig geheel vormen, aldus Mic.

Lees ook  Ze had geen idee dat ze naast de man woonde die haar leven zoals ze het kende helemaal zou verwoesten.

Het is heel apart en bijzonder om dit wonderbaarlijke fenomeen te zien. Laat ons weten wat je ervan vindt en vergeet niet dit opmerkelijke schouwspel te delen met vrienden en familie.

Dakloze man smeekt om etensresten – de manager besluit iets anders te doen

Dronken bestuurder doodt 2 jonge meisjes. Dan schrijft moeder een brief naar rechter die alles verandert