in

Foto van vluchteling die verlangend naar sportschool kijkt gaat viraal – nu is hij levenslang gratis lid

Op 2 januari nam Omer Yavuz op 2 januari een foto van een jongen buiten zijn gebruikelijke sportschool in de Turkse stad Adıyaman. Hij wist meteen dat het een krachtig beeld was, bericht Buzzfeed. Het was bedroevend om te zien hoe de arme jongen in de kou stond en dromend naar binnen keek. Hij droeg slippers zonder sokken in hartje winter, een vervallen sweater en had een kist met zijn schoenenpoetsspullen om de nek hangen.

De 28-jarige Omer vertelde dat het tafereel zijn hart brak en hij het met iedereen wilde delen. En dat bleek een goed idee! Er volgde een geweldig vertoon van solidariteit. De eigenaar van de sportschool, Mustafa Kucukkaya, was zo ontroert dat hij Omer om de originele foto vroeg en deze op zijn eigen Instagram pagina poste. Daarbij vroeg hij de hulp van iedereen om de jongen te vinden. Aan Buzzfeed vertelde hij dat hij zelf uit een arm gezin kwam en in als kind in een bakkerij moest werken.

Lees ook  S*ks met de buren: Het begon met het lenen van een hogedrukspuit...

“Als iemand deze broer kent, neem alsjeblieft contact met ons op”, schreef hij. “We kennen dat gevoel maar al te goed. Hij zal een levenslang lidmaatschap voor onze sportschool krijgen”.

De foto ging snel viraal en de jongen werd twee dagen erna gevonden op straat. Het bleek te gaan om de 12-jarige Muhammed Hussein. Een Syrische vluchteling die geen idee had idee dat de foto genomen was, laat staan viraal was gegaan. Hij was superblij met de mogelijkheid om naar de sportschool te gaan, een jaar lidmaatschap kost rond de 200 euro.

Mustafa verteld aan Buzzfeed dat er van alle kanten mensen hulp aanbieden om Muhammed en zijn familie te helpen. We hopen dat het gaat lukken en dat zijn familie een beter leven kan krijgen door de positieve kant van sociale media!

Lees ook  Fans stomverbaasd door deze foto’s van Britt Dekker:

Opa heeft de grootste moeite met mondstukje en kunstgebit tijdens spel – de hele familie ligt in een deuk

Deze dief steelt haar auto terwijl ze tankt, maar dan gooit ze zich zonder nadenken op de motorkap