in

Filmpje van orang-oetang die sigaret van bezoeker dierentuin oprookt zorgt voor veel ophef

Afgelopen zondag werden de onderstaande kwalijke beelden gefilmd in de dierentuin van het Indonesische Bandung, wat in het westen van het eiland Java ligt.

Het is te zien hoe een bezoeker een brandende sigaret naar een mannetjes orang-oetang gooit. De mensaap pakt de sigaret op en inhaleert een paar keer terwijl de toeschouwers lachen. Helaas is het overduidelijk dat de 22-jarige Ozon precies weet hoe je moet roken.

Orang-oetangs worden met uitsterven bedreigt en zijn een beschermde diersoort in Indonesië.

Lees ook  Politieagenten dagen op aan mama's deur tijdens het mislukte verjaardagsfeestje van haar zoon.

De dierentuin staat al langere tijd onder vuur. De dieren zijn vaak uitgehongerd en leven in armoedige toestanden, aldus ABC News. De dierentuin had 1 (!) dierenarts maar die heeft in 2015 zijn ontslag ingediend. Het AD bericht dat er slechts 32 oppassers zijn voor zo’n 800 dieren, waarvan velen beschermde diersoorten zijn.

Marison Guciano, oprichter van de Indonesische Dierenwelzijn Vereniging, plaatste het filmpje op zijn Facebookpagina om aandacht te vragen voor het schrijnende gebrek aan medewerkers in dierentuinen en de verschrikkelijke levensomstandigheden voor dieren in Indonesië. De maximale celstraf voor dierenmishandeling is daar drie maanden, met een minuscule boete van 20 cent.

Lees ook  Rowena (23) eet alleen maar kip, ei, noedels en roze koeken

Het filmpje heeft voor veel ophef gezorgd op sociale media. Hopelijk kan dit voor het land een ommekeer betekenen wat betreft de manier waarop dierentuinen en bezoekers zich gedragen.

De kippen worden begraven in de ijskoude sneeuw, dan komt de hond plots opdagen en wordt de held van de dag

Dirty Dancing ster ging na auto-ongeluk in rook op. 20 jaar later keert ze terug om de waarheid te onthullen.