in

Na fataal ongeluk: brandweer is er klaar mee en spuit water op respectloze omstanders

Vandaag de dag brengen mensen meer tijd door op hun telefoon dan met hun omgeving. In sommige gevallen is dat acceptabel, maar er zijn natuurlijk momenten dat de telefoon even weg mag, zeker rondom ongelukken.

Na een fataal ongeluk op een snelweg in Duitsland, stopten veel bestuurders om het ongeluk te filmen en te fotograferen. Dit lijkt vaker te gebeuren, want dit brandweerkorps was er klaar mee en deed iets waarvan we hopen dat het mensen in de toekomst twee keer laat nadenken over hun acties.

Lees ook  Als je een hart hebt, dan kan je dit bericht niet zomaar aan je voorbij laten gaan. De hele wereld moet te weten komen wat er gebeurde!

Het filmen of fotograferen van een ongeluk waar mensen gewond zijn geraakt of zelfs zijn omgekomen is weinig respectvol naar de slachtoffers en hun families. Het maakt het daarnaast moeilijk voor hulpdiensten om hun werk te doen als er constant mensen rondrennen die filmen. En daarom besloten deze brandweermensen in Duitsland het spektakel voor eens en altijd te laten stoppen op een briljante manier.

Met de brandslang in de hand, draaiden ze zich naar de filmende mensen en spoten water op ze om ze te laten stoppen met filmen.

Lees ook  Deze week weer enorm warm! Mogelijk 25 tot 33 graden!

Ik vind dat compleet redelijk als je ziet dat ze probeerden hun zware werk uit te voeren.

Toen het incident werd vastgelegd op film, kreeg het veel media-aandacht in Duitsland. Je kan de video zelf hieronder zien:

Wat vind jij van de reactie van deze brandweermannen op de mensen die filmden en fotografeerden terwijl er net een ongeluk was gebeurd?

Deel dit verhaal als je ook vindt dat ze helemaal gelijk hadden met hun actie.

De helft van onze tweeling mag weg

Eigenaar laat hond weken zielsalleen achter op luchthaven waar ze sterft van verdriet