in

Familiehond trekt papa mee naar de dam – zijn hart staat stil als hij ziet wat er in het water drijft.

David Kenney en zijn familie bezochten vrienden in de buurt van Brisbane, Australië, toen hun 9-jarige Staffordshire bull terriër, Leala, drijfnat naar het huis kwam gerend. Ze was aan het blaffen en leek in paniek, dus volgde David haar. Ze nam hem mee naar een nabijgelegen dam.

Daar aangekomen, zag David iets wat zijn adem deed stokken. Zijn tweejarige zoon, Alexander, dreef met het gezicht naar beneden in het water.

“Het was wat ik niet wilde zien”, zei David. “Het was een mengeling van ongeloof, horror en verdriet.”

David en zijn vrienden, Jason en Joshua Cluff, reanimeerden de jongen 27 minuten lang alvorens de hulpdiensten arriveerden. Ze konden zijn hartslag herstellen, maar ze wisten niet of de jongen het zou halen.

Lisa Brockbank, de moeder van Alexander, was onderweg naar het huis toen ze door een ambulance voorbijgestoken werd. Ze was nieuwsgierig over wat er aan de hand was, maar niets kon haar voorbereid hebben op wat ze zou aantreffen.

Lees ook  Dief verstopt zich in sloot, krijgt het te koud en wordt opgepakt

“Ik had niet gedacht dat het mijn kind zou zijn”, vertelde ze. “Ik dacht niet dat het iets met ons te maken had, en dan zag ik een helikopter en de hele plek gevuld met politieauto’s en ambulances, en mijn zoon die daar helemaal comateus lag.”

Leden van het Westpac Rescue helikopterteam namen Lisa apart om haar het vreselijke nieuws mee te delen.

“Ze namen me opzij en zeiden dat het niet veel erger kon, dat er weinig hoop was en dat ik me op het ergste moest voorbereiden”, vertelde ze.

Met zijn leven dat aan een zijden draadje hing, werd Alexander overgebracht naar het Brisbane Lady Cilento Hospital. Hij werd op de afdeling intensieve zorgen gelegd en in een kunstmatige coma gehouden.

“De dokters zeiden, ‘Wees voorbereid, je zult deze jongen misschien niet mee naar huis nemen, en als je hem terug naar huis kunt meenemen dan zal hij wellicht wat hersenschade hebben’”, herinnert Lisa zich. “Vanuit het oogpunt van een ouder kan het niet veel erger worden.”

Lees ook  8-jarige jongen verliest mama aan kanker – weet dat ze maanden later aanwezig is bij een basketbalwedstrijd.

Als bij wonder overtrof Alexander alle verwachtingen met een miraculeuze genezing. Binnen de 48 uur kon Alexander uit zijn kunstmatige coma gehaald worden en kort daarop ademde hij weer zelfstandig.

De dokters waren verbluft over de snelle genezing van de jongen. Ze weten het aan de onmiddellijke acties van David en zijn vrienden door het kind te reanimeren. Dit zorgde ervoor dat er genoeg zuurstof naar de hersenen kon stromen.

Maar David weet dat hij niet met alle eer kan gaan lopen. Zonder de snelle reactie van Leala hadden ze zijn zoon wellicht nooit op tijd gevonden.

DEEL het ongelofelijke verhaal van Leala en Alexander met je vrienden!

Auto-ongeluk laat 10 jaar oude hond verlamd achter. Na maanden revalidatie wandelt ze terug.

Mishandelde puppy krijgt nieuwe eigenaar – kijk nu wanneer hij zich omdraait en beseft wie het is.