in

Familie wilde hun kleine puppy laten inslapen, maar daar stak de dierenarts een stokje voor

De puppy genaamd Bella werd bij de dierenarts achtergelaten, toen haar familie erachter kwam dat ze niet kon lopen. De familie was van mening dat inslapen het beste zou zijn voor de hond. De dierenarts was het daar echter niet mee eens en ondernam actie om het leven van de puppy te redden.

Bella was slechts zes weken oud toen haar baasjes haar wilden laten inslapen. Ze hadden geconstateerd dat de puppy hinkte en vonden het daarom het beste om haar in te laten slapen, in plaats van erachter te komen wat er aan de hand is, schrijft The Dodo.

De dierenarts weigerde echter de hond in te laten slapen, voordat er vastgesteld was wat er aan de hand was met Bella. Na meerdere tests bleek Bella hypoglycemie te hebben: een te laag suikergehalte in het bloed.

Lees ook  Drie weken nadat zeldzame schildpad uit dierentuin werd gestolen, werd schild in verlaten straat gevonden …

Instagram/HandinPaw
Na de diagnose, nam de dierenarts contact op met Piper Wood, de oprichter van het “Hand in Paw” asiel. Er werd afgesproken dat het asiel voor de hond zou gaan zorgen. De dierenarts denkt dat de familie Bella niet genoeg eten gegeven heeft.

De behandeling van hypoglycemie is niet heel ingewikkeld. Het enige waar sprake van was een te lage bloedsuikerspiegel. De behandeling bestaat uit het toedienen van glucose, bijvoorbeeld via een infuus.

Na de glucose toediening ging het een stuk beter met de hond. Toen Piper Bella ontmoette, was de hond erg schichtig. Ze trilde en was ontzettend bang. Dat was echter heel anders, nadat de hond heel veel ontving.

Lees ook  Hou je van roze? Dan moet je dít bijzondere huis op Funda eens bekijken...

“Ik zag haar voor de eerste keer spelen, toen ik haar naar haar nieuwe huis bracht. Ze speelde met tien verschillende speeltjes tegelijk, rende rond en was zo blij. Het was prachtig om te zien, vooral omdat ik haar zo bang had gezien.”, legt Piper uit.

We zijn blij dat de dierenarts zo ontzettend goed gehandeld heeft in deze situatie. Elke dier verdient een mooi leven, en zo ook Bella! Deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook als je het daar mee eens bent!

Hij voedde een gorilla op, 6 jaar later, ontmoet hij zijn vrouw – ondanks de waarschuwingen gaat ze toch te dicht

Deze drie honden hebben duizenden levens gered, maar worden ingeslapen omdat ze met pensioen moeten