in

Familie neemt afscheid van mama met Alzheimer. Dan kijkt dochter naar papa en beseft hartverscheurende waarheid.

Liefde is het krachtigste gevoel dat er is. Het verbindt de ziel, het verbindt onze levens. Liefde kan ons bergen doen verzetten, rivieren oversteken tot de uiteinden van de wereld gaan – allemaal voor de persoon van wie we houden.

Koppels die al lang getrouwd zijn, kennen dit gevoel maar al te goed.

De 92-jarige Bob en de 90-jarige Ruth Kretschmer vierden onlangs hun 71e huwelijksverjaardag. Ze ontmoetten elkaar op een schaatsbaan, kort voor Wereldoorlog II.

Zij die van Bob hielden, kenden hem als een verspreider van vreugde, een man met een niet aflatende hoeveelheid energie en enthousiasme. Van de twee werd Ruth beschouwd als de meer serieuze, maar minstens even liefdevol.

Tijdens Wereldoorlog II werd Bob opgeroepen voor het legen. Hij diende zijn land met grote trots en slaagde erin om de horror van de oorlog te overleven. Daarna kwam hij naar huis om met zijn hartendief Ruth te trouwen.

In 1955 settelde het koppel zich in het huis dat Bob voor hen gebouwd had in Illinois. Ze hielden dieren in de tuin, waaronder een paard, een geit, een wasbeer en een kalkoen. Het koppel deelde een gezamenlijke liefde voor dieren.

Lees ook  Roxeanne Hazes deelt foto van nieuwe tatoeage ter ere van Fender

Ruth en Bob kregen drie kinderen, de dochters Roberta en Ruthann, en zoon David. Met de jaren zou de familie blijven groeien, en uiteindelijk kregen Bob en Ruth 12 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Hun kinderen omschreven hun relatie als een liefdesverhaal gevuld met toewijding, liefde en moed.

Helaas zouden zowel Bob als Ruth op gevorderde leeftijd aan tal van gezondheidsproblemen lijden. Ruth kreeg Alzheimer, terwijl Bob longkanker kreeg die uitgezaaid was naar zijn botten en lever.

Bob wist dat hij het gevecht zou verliezen, maar hij voelde dat hij moest volhouden in het belang van zijn vrouw.

“Ik ga bergafwaarts, maar ik moet volhouden want ik kan Ruth niet naar een home laten gaan”, vertelde Bob aan een goede vriend.

Het koppel bleef in het huis waar ze meer dan 60 jaar gewoond hadden, en lieten zelfs ziekenhuisbedden naast elkaar plaatsen. De drie kinderen deden hun uiterste best om voor hun ouders te zorgen, en deden een beroep op zorgverleners wanneer ze zelf even geen tijd hadden.

Maar dan op een vrijdag iets voor 10:00 u stopte Ruth met ademen. Toen ze overleed, geloofde de familie dat Bob het kon voelen.

Lees ook  Rode bultjes op je billen? Zó kom je er vanaf

Een van de verpleegsters hield huilend Bob’s hand vast. Hij vroeg haar wat er aan de hand was.

“Ruth is er niet meer”, zei ze hem.

Dan, korte tijd later, begon zijn hand koud te worden.

Amper 20 minuten later arriveerde er een andere verpleegster die Ruth officieel dood verklaarde. Haar dochter Ruthann herinnert zich het hartverscheurende moment.

“Ze zei: ‘Ze is er niet meer’, en stond op, draaide zich rond, en zei: ‘Lieve hemel, hij is weg’”, zei Ruthann.

“Alsof hij vrijgesteld werd van zijn opdracht. Toen hij Ruth om 10:25 u dood verklaard hoorde worden, overleed hij om 10:26 u. Ik geloof uit de grond van mijn hart dat hij heeft volgehouden voor haar.”

Hoewel de hele familie in diepe rouw verzonken was, wisten ze dat Ruth en Bob het niet anders gewild zouden hebben. Het koppel hield zoveel van elkaar dat ze de gedachte van gescheiden te zijn niet konden verdragen. Ze hielden tot op het bittere einde aan elkaar vast.

Rust in vrede, Ruth en Bob.

’s Werelds laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn is gestorven.

4-jarige verklapt grote geheim van papa op school – dan rent lerares naar de telefoon en eist antwoorden.