in

Familie kan baby met hartproblemen niet opvoeden – verpleegster kijkt hem aan en weet wat te doen

Angela Farnan is al 30 jaar lang verpleegster. Ze heeft al onnoemlijk veel kleine, zieke baby’s verzorgd op de intensieve zorgen van de pediatrie.

Toen ze op een dag aan het werk was in het OSF kinderziekenhuis in Illinois, kwam een jongetje binnen die haar leven voorgoed veranderde.

Blaze werd geboren met een aangeboren hersenletsel, een “hypoplastisch linkerhartsyndroom. Het jongetje was drie dagen oud en zijn kleine lichaampje moest geopereerd worden.

Enkele maanden later onderging hij een tweede operatie. Angela bleef de hele tijd aan de zijde van het jongetje.

Angela was een van de verpleegsters die Blaze verzorgde, maar hoe meer tijd ze doorbracht met de lieve baby, hoe meer ze gehecht raakte aan het kind.

De verpleegster vertelde dat de biologische familie van Blaze ver weg woonde en financiële problemen had. Daardoor konden ze hun babyzoontje niet bezoeken en zijn ziekenhuisrekeningen niet betalen.

Verpleegster Angela nam Blaze onder haar vleugels en kreeg tijdelijk hoederecht over de jongen, met toestemming van zijn ouders.

Na zijn tweede operatie had de moeder van Blaze een hartverscheurend verzoek voor Angela.

“Emotionele dag”
De familie wilde dat Angela hun zoon adopteerde.

“Het was nogal een emotionele dag want mijn echtgenoot en mezelf werden verliefd op de kleine baby, en we moesten hem bijna terug afstaan,” vertelde Angela aan Good Morning America.

“Blaze zijn biologische mama en haar echtgenoot kwamen overeen om hun zoontje permanent aan me af te staan,” vertelt Angela.

“Ze huilde en zei ‘Ik wil niet dat men denkt dat ik een slechte moeder ben.’ Ik zei dat ze de beste keuze heeft gemaakt als moeder, en dat er geen twijfel over bestaat dat ze van Blaze houdt.”

Farnan en haar echtgenoot Rick zijn nu dus de trotse ouders van Blaze. Het paar is zo dol op hun nieuwe baby en zeggen dat hij de liefste persoonlijkheid heeft.

“Mooiste dag van ons leven”
“Voor de eerste keer ouder worden… ik kan het gevoel niet beschrijven,” vertelt Angela. “Het was de beste dag van ons leven.”

Kom meer te weten over dit prachtige verhaal in de video hieronder.

Dit koppel heeft zo lang gewacht om een kind te krijgen, en nu lijkt het alsof Blaze voor hen was voorbestemd.

Het moet een loodzware beslissing zijn geweest voor de biologische ouders om hun zoontje op te geven. Maar ik ben blij dat Angela er is om hem liefde en affectie te geven.

Deel dit hartverwarmende verhaal met je vrienden en familie.

Is je kat links- of rechtspotig? Dit zegt het over zijn/haar persoonlijkheid

Boom valt op fietsend meisje (7) uit Doetinchem