in

Extreem gevaarlijke’ jongen (18) doodt moeder en zusje en rent weg

Een jonge Amerikaan is beschuldigd van drievoudige moord op zijn moeder, zus en zijn amper 1-jarige neefje. Cameraploegen konden filmen hoe de 18-jarige Matthew Thomas Bernard naakt door een dorp in de staat Virginia liep.

De omgebrachte zus van de jonge Amerikaan, Emily, was de vrouw van Blake Bivens (24), pitcher bij de honkbalploeg Montgomery Biscuits. Ook hun zoontje Cullen (1) en Emily’s moeder Joan lieten het leven.

De drie lichamen zijn dinsdagochtend aangetroffen in een woning in het plaatsje Keeling (Virginia). De politie zette een grootschalige klopjacht op waarbij honderd agenten werden ingezet. Het 1.200 inwoners tellende plaatsje Keeling werd onder andere met pantservoertuigen hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Vooral scholen kregen politiebewaking. In een bericht op Facebook kreeg de voortvluchtige de omschrijving ‘extreem gevaarlijk’.

Lees ook  5-jarig meisje zonder levensverwachting “trouwt” voor openhartoperatie met haar beste vriend.

Bossen
Bernard dook vier uur later op, na zich in de bossen te hebben verscholen. De poedeln*akte man liep ongewapend het dorpje binnen. Een cameraploeg filmde hoe hij een kat-en-muisspelletje met de politie speelde. De jongen liep naar de parking van een kerk waar hij probeerde een hovenier te wurgen. Agenten konden hem pas overmeesteren na het spuiten van traangas. Ze zetten ook de wapenstok in.

Lees ook  Gehandicapte jongetje zwaar mishandeld door juf

Volgens een oom van de verdachte was Bernard een voorbeeldige student op de hogeschool en ging hij verschillende keren per week naar de kerk. Een motief voor de moorden ontbreekt. De man zou met mentale problemen kampen.

Man (69) schiet zijn ‘pestkop’ uit schoolperiode neer tijdens reünie, klopjacht gaande

‘Jongste vader van Verenigd Koninkrijk’ maakte na schokkende vaderschapstest puinhoop van zijn leven