in

Ex-vriendin bioscoopmoordenaar Groningen had noodknop: ‘Hij was altijd al gevaarlijk’

De ex-vriendin van bioscoopmoordenaar Ergün S. doet een boekje open over zijn leven. “Hij is gek, en niet alleen als hij een psychose heeft.”

Al jaren houdt de vrouw zich schuil voor haar ex-vriend. Vijf jaar geleden maakte ze, kort na de bevalling van hun dochtertje, een einde aan de relatie. De relatie was een nachtmerrie vanwege Ergüns ‘rare ideeën en agressiviteit’.

Gevlucht voor Ergün S.
Na het verbreken van de relatie zocht Ergün haar nog regelmatig op. “Hij bleef dat rare gedrag vertonen en stond te pas en te onpas op de stoep.

Toen heb ik besloten zo ver mogelijk weg te gaan.” Ze vluchtte naar de provincie Groningen, waar ze vandaan komt.

“Ik weet ook zeker dat hij vorige week in Groningen was voor mij”, zegt ze tegenover het AD. “Dat is namelijk al vaker gebeurd.”

Schoonmakersechtpaar vermoord
Afgelopen zaterdag trof de politie twee dode lichamen aan in de Pathé-bioscoop in het centrum van Groningen.

Lees ook  John redde vier herten van de verdrinkingsdood - nu kan hij gestraft worden voor zijn heldendaad

Ergün S. wordt ervan verdacht het echtpaar, de schoonmakers Gina en Marinus, te hebben vermoord.

Toen de politie in de gaten kreeg dat S. achter de moorden zit, werd zijn ex-vriendin meteen naar een geheime plek gebracht.

“Ik wist niet waarom. Ja, ik dacht wel dat het weer met hem te maken had, maar niemand zei toen al tegen me dat hij achter die bioscoopmoorden zit.

Ik was echt in shock toen ik dat hoorde, wat vreselijk voor die mensen en de nabestaanden.”

Psychische problemen bioscoopmoordenaar
Ergün had volgens zijn ex-vriendin last van psychoses. “Hij nam alleen nooit zijn medicijnen in. Ja, als de hulpverlening langs kwam, alleen dan.

Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest. En niet alleen als hij een psychose had, je kan niet vijf jaar lang een psychose hebben.”

Op een gegeven moment werd al het contact tussen de vermeende bioscoopmoordenaar en zijn vriendin verbroken. “Sindsdien stalkt hij me.

Lees ook  Verlamde bruid “wandelt” door de deur. Verblufte gasten barsten in tranen uit.

Hij is woedend dat ik zijn dochter, zijn eer heb afgenomen. Zo ziet hij dat. Ik zal je besparen wat hij allemaal tegen me heeft gezegd wat hij me zal aandoen.”

Noodknop voor ex-vriendin
Ze heeft meerdere keren aangifte gedaan van stalking en bedreiging en nam zelfs vergaande maatregelen. “Nadat hij was opgepakt in de buurt, heb ik een tijd met een noodknop rondgelopen.

Maar dat dit dan nu gebeurt, gewoon uit pure frustratie van hem, of zo. Hij kent die mensen in de bioscoop helemaal niet. Het is echt zó vreselijk allemaal.”

De 33-jarige Ergün S. was na de bioscoopmoord een dag voortvluchtig. Een politieagent in burger herkende hem bij een tankstation en kon hem direct uitschakelen.

Omdat de verdachte met een mes liep en zich verzette bij zijn aanhouding, besloot de agent hem neer te schieten.

Speciaal team zoekt wederom naar vermiste Sumanta (23), politie vermoedt misdrijf

Man ziet een klein ‘moedervlekje’ in zijn nek – het bleek huidkanker te zijn