in

Er werd zopas een nieuw orgaan ontdekt in het menselijk lichaam dat door wetenschappers al duizenden jaren over het hoofd werd gezien.

Wetenschappers hebben een nieuw menselijk orgaan geïdentificeerd dat in het volle zicht verborgen lag. Met de ontdekking hopen ze te begrijpen hoe kanker zich door het lichaam verspreidt. Hoewel lang gedacht werd dat het vast was, is het verbindingsweefsel eigenlijk een aaneenschakeling van met vloeistof gevulde compartimenten die ze het “interstitium” doopten. Deze compartimenten worden gevonden onder de huid, maar ook langs de maag, longen, bloedvezels en spieren. Samen vormen ze een netwerk van sterke en flexibele proteïnen.

Een nieuwe analyse in het tijdschrift Scientific Reports identificeert deze ruimtes voor het eerst als een nieuw orgaan en probeert hun functie te begrijpen.

Lees ook  Doof babymeisje hoort mama voor het eerst “Ik hou van je” zeggen. Het volgende ogenblik roert het internet tot tranen toe.

Vreemd genoeg was het interstitium voordien altijd onopgemerkt gebleven, ondanks het feit dat het een van de grootste organen van ons lichaam is. Het team achter de ontdekking suggereert dat de compartimenten werken als “schokdempers” om het lichaamsweefsel tegen schade te beschermen.

Dokter David Carr-Locke en Dr. Petros Benias stootten op het interstitium toen ze de galwegen van een patiënt op kanker onderzochten.

Ze vonden holtes die niet overeenstemden met de gekende menselijke autonomie, en vroegen de New Yorkse patholoog Dr. Neil Theise om advies. De onderzoekers beseften dat de klassieke apparatuur ervoor zorgden dat ze het interstitium altijd over het hoofd gezien hadden. Een medische microscoop zuigt vloeistoffen weg, waardoor de structuur van het orgaan vernietigd wordt.

Lees ook  Hoe red je je witte shirt als die verkleurd is in de donkere was?

In plaats van het te identificeren als een over het hele lichaam vertakt orgaan, beschouwden ze het eerder als een eenvoudig laagje van bindweefsel.

Deze nieuwe ontdekking zal ertoe bijdragen dat wetenschappers nieuwe tests voor kanker kunnen ontwikkelen. De snelweg van vloeistoffen doorheen het lichaam zou het neveneffect kunnen hebben dat het ook verantwoordelijk is voor verspreiding van kanker door het lichaam.

3-jarige met bloederige wonden naar ziekenhuis overgebracht na gebruik van populair speelgoed – nu waarschuwt mama alle ouders.

Marieke Elsinga doet schokkende uitspraak over Humberto Tan