in

Er bestaat een themapark in Frankrijk wat volledig in het teken staat van wijn drinken

Over het algemeen zijn stereotypen geen goede zaak. Ze leiden tot generalisaties over een groep mensen die je nog niet eens hebt ontmoet. Een daarvan is echter wel waar. Fransen houden van wijn.

Maar als bewijs nog steeds nodig is dat onze vrienden uit Frankrijk er geen genoeg van kunnen krijgen, aanschouw dan – het themapark dat eraan is gewijd.

Gelegen in de stad Bordeaux, is La Cité du Vin een enorme evenementenruimte en een museum, dat belooft bezoekers een volledig meeslepende ervaring te bieden in de geschiedenis van de wijn.

Oh, en maak je geen zorgen, er is tijd om ook wat van de lokale producten te proeven. Het park beschikt over een bar met meer dan 50 verschillende wijnen – ongeveer 14.000 flessen – van over de hele wereld.

Lees ook  De vrouw zorgt ervoor dat de hond de beste laatste dag van zijn leven krijgt, zo mooi!

En nog beter, je kunt genieten van een slokje van een eersteklas van The Belvedere, op de achtste verdieping van het park, dat een 360 graden uitzicht over de stad heeft.

Als dat niet genoeg is om je te vermaken, organiseert La Cité du Vin ook een verscheidenheid aan shows, concerten en evenementen, inclusief gesprekken van enkele van de meest deskundige wijnexperts in de buurt.

En het is de thuisbasis van de wijncultuur bibliotheek en een aantal prachtig aangelegde tuinen, perfect om te genieten van de zon.

Maar ik denk dat dit alles niet echt als een verrassing komt, ze hebben immers al een marathon met een wijnthema.

Lees ook  Wat een verschil! Zo zag de familie Meiland er 13 jaar geleden uit

Historisch gezien behoren marathons tot de meest slopende van alle uithoudingsevenementen, maar de Marathon du Médoc in Frankrijk biedt hardlopers de kans om net zoveel wijn te drinken als de meelopers kunnen drinken.

De route voert de deelnemers door een overvloed aan pittoreske wijngaarden en landgoederen – met een of twee kasteeltjes (het is tenslotte Frankrijk).

Lopers krijgen zes en een half uur om de cursus te voltooien, wat volgens organisatoren meer dan genoeg tijd is voor zelfs amateur-lopers om te genieten van het landschap, evenals een glas of twee.

Kaarten voor de permanente tentoonstellingen van het park beginnen bij € 20,00. Voor meer informatie over wat je kunt doen bij La Cité du Vin, klik hier.

Met een warm bad nemen verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 30 min, aldus de wetenschap

3-jarig jongetje uit Utrecht zwaargewond uit Drents water gehaald