in

Elia Fontaine (18) verloor been door corona: ‘Het is een raadsel hoe ik ziek ben geworden’

Sinds het begin van de coronapandemie denken mensen vaak ten onrechte dat het virus alleen gevaarlijk is voor ouderen en / of risicogroepen. Maar ook jongeren kunnen getroffen worden, zoals bij Elia (18) het geval was, een sportieve jonge vrouw die overleefde, maar een been verloor.

Elia, uit het Belgische Wanze, was een van de eerste gevallen met corona en gaf een aangrijpend interview met RTBF. Op 18 maart werd ze in een kunstmatige coma gebracht en pas op 15 april werd ze wakker in het ziekenhuis.

Door complicaties met de bloeddoorstroming waren de tenen in haar rechtervoet geamputeerd. Drie weken later kreeg ze van dokters verwoestend nieuws te horen: de eerste operatie was niet voldoende geweest, ze moesten haar been tot onder de knie amputeren.

Lees ook  Beelden getoond van uitwisseling wapens en aanhouding in terrorismeproces

Op GoFundMe werd door een vriend, Zakaria Henrard, een campagne gestart:

“Elia Fontaine, 18 jaar, getroffen door COVID-19 nog voordat de inperkingsmaatregelen van kracht waren. Haar leven veranderde plotseling op 18 maart 2020. Elia bracht 3 weken door tussen leven en dood.”

“Wonderbaarlijk genoeg ontsnapte ze aan de ziekte, maar niet zonder gevolgen. De verschillende behandelingen die ze moest ondergaan om te worden gered, hadden een amputatie van een deel van het rechterbeen (onder de knie) als gevolg. Met grote moed won Elia haar strijd tegen de ziekte.”

Elia is al van kleins af aan dol op basketbal en werkt elke dag keihard om weer te kunnen basketballen met haar team. De fondsenwerving zal helpen met het aanschaffen van een sportprothese. Het doel was 50.000 euro, wat inmiddels is overtroffen!

Lees ook  Moeder en dochter vechten voor de tweede keer samen tegen borstkanker

Ze heeft geen idee waar ze het virus heeft opgelopen. Haar woonplaats Wanze bevindt zich ten zuidwesten van Luik. Elia is niet op skivakantie geweest, niet in een verzorghuis geweest. Niemand van haar vrienden of familie is ook ziek geworden, aldus de Telegraaf.

De jonge vrouw heeft iets heel moeilijks meegemaakt. Haar hoop, kracht en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor ons allemaal. We wensen haar het allerbeste voor in de toekomst!

Meisje 3 gestorven aan coronavirus

Vader komt kamer binnen en treft kind zo aan