in

Eerste Nederlandse brandweervrouw krijgt een hoop aandacht online!

Het YouTube-kanaal van ‘Rijmond’ is langs de brandweerkazerne gegaan in Alblasserwaard. Daar is namelijk voor het eerst een brandweervrouw aanwezig. Ze schrijven: “Vroeger maakte ze de kazerne schoon, tegenwoordig heeft ze het brandweeruniform aan en rukt ze uit bij branden in de Alblasserwaard.

De 22-jarige Mirna Jungheim is de eerste vrouw die sinds een maand is toegetreden tot het brandweerkorps van Brandwijk en Molenaarsgraaf. Ze zegt: “Zo gaaf: die pieper gaat, je adrenaline zit gewoon tot hier en je gaat!”, vertelt ze enthousiast. “Die boost, heerlijk vind ik dat.”

Lees ook  Klok van kerk stopt na 240 jaar met luiden en dat allemaal omwille van één enkele klacht.

Nederlandse Brandweervrouw trekt de aandacht!
Mirna kreeg het brandweervak met de paplepel ingegoten. Haar vader zat al bij het korps. “Bij oefeningen was ik vroeger altijd slachtoffer.

Dan stopten ze me in een huisje, dat gooiden ze vol rook en dan gingen ze me eruit halen. Dat vond ik toen al zo leuk dat ik nu dacht: waarom ga ik er niet bij?”

Lees ook  Beestachtige moeder en dochter laten 88-jarige oma in haar bed opvreten door mieren en insecten.

André Hazes deelt emotioneel bericht over zijn zoontje

Raam van peperdure BMW kapot geslagen om oververhitte hond te redden