in

Eenzame gepensioneerde Anne, bedreigd met uithuiszetting – buren schieten te hulp en maken huis onherkenbaar

Vele jonge koppels spenderen hun zomer uit het huis, ze gaan op vakantie gaan kamperen, maken bergwandelingen of rusten gewoon uit.

Maar Kristin en Adam Polhemus zijn niet zoals de meeste mensen.

Het koppel uit Hamilton Township, in New Jersey, spendeerde hun volledige zomer aan het renoveren van het huurhuis van hun buur. Dat huis behoorde toe aan Anne Glacey, een oudere vrouw die al jaren als een kluizenaar leeft.

De gepensioneerde schooljuf die in datzelfde huis was opgroeit, dreigde nu uit haar huis gezet te worden. Als ze niet de nodige herstellingen zou laten uitvoeren aan haar huis, die werden opgelegd door de stad, riskeerde ze een boete te krijgen van bijna 3000 dollar per dag!

Omdat Anne erg teruggetrokken was, had ze geen vrienden of familie waar ze beroep kon op doen.

De verf op het huis schilferde af, het gras in de tuin was veel te lang, en een oude, verlaten auto stond te roesten op de oprit. Anne was zo bezorgd over haar toekomst en wist niet wat ze moest aanvangen.

Maar op een dag, toen ze terug naar huis keerde, ontdekte ze dat Kristin en Adam het ondenkbare hadden gedaan.

Lees ook  Vrouw zonder nek is 1m20 groot, geeft alle twijfelaars ongelijk en wordt professioneel danseres.

Anne Glancey’s huis zag er niet alleen armzalig uit, het viel ook letterlijk uit elkaar. Hamilton Township stuurde haar uiteindelijk een aangetekende brief, waar ze formeel vragen dat het huis opgeknapt wordt tot een veilige en esthetisch aangename omgeving. Als Anne dit niet voor elkaar zou krijgen, zou een boete riskeren van 3000 dollar per dag.

Naast nog andere dingen, eiste de stad dat ze haar huis schilderde, de roestige wagen wegdoet van haar eigendom, en het gras afrijdt.

De eenzame Anne wist niet wat ze moest doen. Ze had het al moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, en had geen familie of vrienden waarop ze kon rekenen.

Adam en Kristin Polhemus verhuisden naar het huis naast Anne, zo’n vijf jaar geleden. En ze waren de eersten en enigen die ooit contact legden met hun teruggetrokken buurvrouw.

Het jonge stelletje had al gehoord over Anne’s problemen en dat de gepensioneerde schooljuf haar huis riskeerde te verliezen. Maar telkens wanneer ze haar vroegen of ze haar konden helpen, veranderde Anne van gespreksonderwerp.

Uiteindelijk besloten Kristin en Adam om het heft in eigen handen te nemen.

Lees ook  Lig je lekker te slapen in de auto, komt je favoriete liedje ineens op de radio!

Tijdens de zomer van 2016 besloten ze om Anne’s huis te renoveren. Ze verzamelden vrienden, buren en vrijwilligers bij elkaar.

Er was veel werk aan de winkel. En tijdens alle weekends gedurende die zomer werkten ze aan het huis.

Tijdens het meeste van de renovatiewerken bleef Anne binnen, en was ze zelfs niet altijd bewust wat er zich rondom haar huis afspeelde.

Maar beetje bij beetje kroop Anne uit haar schulp.

Soms kwam ze naar buiten met een zelfgemaakte worteltaart en vers fruitsap voor de vrijwilligers.

Uiteindelijk was het volledige huis prachtig gerenoveerd. Het gras was afgereden en de roestige wagen werd eindelijk weggesleept.

En na vele late nachten, bloed, zweet en tranen, zag het huis er gloednieuw uit.

Hamilton Township heeft nu de uithuiszetting laten vallen.

“Om het geluk op het gezicht van onze buurvrouw te zien, en zien dat haar leven veel beter is nu, is ook ons grote geluk,” vertelde Adam aan People.com.

Wat een ongelofelijk verhaal van vriendschap en onbaatzuchtigheid. Als je ook eer wilt betuigen aan deze lieve buren, deel dan zeker dit artikel!

Onbekende man redt baby uit brand, maar verdwijnt daarna. 46 jaar later is het mysterie opgelost

11-jarig meisje baart de zoon van haar broer – en de ouders wisten van niets