in

Een kind valt in gorillaverblijf in de dierentuin – dan komt er een enorme gorilla aanlopen en houdt iedereen zijn adem in

Ik kan veel voorbeelden geven van dieren die mensen een lesje in menselijkheid geven, hoe triest dat ook is.

We houden wilde dieren gevangen in dierentuinen zodat we ze kunnen bezoeken voor ons eigen vermaak, en we nemen aan dat als we een wolf, beer, leeuw of ander wild dier in de wereld zouden zien, ze ons meteen zouden aanvallen. In feite zouden veel dieren graag hun leven ver van ons leven … en sommigen van hen zouden zelfs bereid zijn iets te doen als we hen hulp nodig hebben.

Dit verhaal gaat over een 11-jarige jongen die tijdens een bezoek aan de dierentuin in het gorillaverblijf viel. Toen een enorme gorilla hem benaderde, vreesde iedereen voor het leven van de jongen.

Lees ook  “Vechtershond” werd gered uit een hel op aarde, dan springt hij op de jongen, maar om een prachtige reden

Maar de reactie van de gorilla overdonderde iedereen.

Het incident gebeurde in een dierentuin in Engeland. Een 11-jarige jongen was op bezoek in de dierentuin toen hij plotseling in het verblijf van de gorillas viel.

De jongen was bewusteloos en lag volledig stil. Hij toonde geen tekenen van leven. Terwijl een reddingsteam onderweg was, naderde een enorme mannelijke zilverruggorilla het kind, voor de ogen van de doodsbange menigte die alleen hulpeloos van bovenaf kon kijken.

Terwijl de menigte toekeek, vrezend voor het ergste, benaderde de gorilla het kind, bekeek hem nieuwsgierig en aaide teder met zijn hand over de rug van de jongen, om hem te kalmeren.

Lees ook  Gevangen vossenwelpje wacht geduldig om hulp. Kijk nu het prachtige moment wanneer de redders eindelijk arriveren.

Kort daarna kreeg het kind weer bewustzijn en begon te huilen. De gorilla vertrok en nam zijn groep gorilla’s mee.

De redders waren onderweg en de jongen werd uit het verblijf gehaald. Gelukkig liep hij alleen lichte verwondingen op.

Het ongelooflijke moment wordt getoond in de documentaire The Urban Gorilla, een film die dieren in gevangenschap laat zien in verschillende dierentuinen over de hele wereld.

Deze gorilla gaf ons een geweldige les in het respecteren van andere levende wezens, terwijl wij ze juist opsluiten voor ons eigen plezier. Het geeft ons veel om over na te denken.

Deze video gaf me kippenvel – dieren zijn echt ongelooflijk! Deel dit verhaal met al je vrienden op Facebook.

Hond raakt ernstig verbrand – nadat baasje haar vacht probeert te kleuren

Tiener maakt het leven van zijn leraar een hel – Briljante straf van vader doet ouders kapotlachen