in

Een kerstboom is levensgevaarlijk voor je hond of kat: dit is waarom

De kerstboom staat. Alle lampjes, kerstballen en versieringen hangen erin. Gezellig! Maar voor je huisdier ligt in deze gezellige tijden onbewust het gevaar op de loer. Daarvoor waarschuwen de Dierenbescherming en de politie op sociale media.

In dit artikel leggen we je uit waar je allemaal op moet letten. Zo is een dennennaald bijvoorbeeld zo scherp dat ze de darmwand van je huisdier kunnen doorboren als die ze binnen krijgt.

Gevaarlijk
“Sommige dieren vinden de naalden heerlijk en eten ze op! Niet alleen zijn de naalden giftig, ook het water waarin de kerstboom staat kan je dier ziek worden”, waarschuwt de politie op Facebook.

In het water zitten namelijk stoffen die de boom uitscheidt. Een hond of kat die daarvan drinkt kan last krijgen van diarree, braken en andere maagproblemen.

Lees ook  Prins Harry ’Ik ben mijn moeder al kwijtgeraakt en vrees hetzelfde voor mijn vrouw’

Ook kan het zenuwstelsel worden aangetast. Zorg er daarom voor dat je huisdier niet van het water drinkt en zet het drinkbakje niet onder de boom.

Huisdieren zijn dol op de glinsterende, bungelende lampjes in de kerstboom, maar ook die vormen een gevaar.

Zorg ervoor dat je huisdier er niet op kan kauwen of aan de lichtjesslinger gaat hangen. Hobbelt je konijn rond in de kamer? Stop dan de snoeren goed weg.

Kerstbal en chocolade
Hang bijvoorbeeld geen glazen kerstballen in je boom. De ballen kunnen namelijk gemakkelijk stukvallen. De voetkussentjes van je huisdier zijn niet bestand tegen scherpe scherven.

Lees ook  Mexicaanse agent die zoon El Chapo arresteerde, doorzeefd met 150 kogels op klaarlichte dag

Ook het doorslikken van de scherven is levensgevaarlijk. Mocht je toch graag een glazen bal in je boom willen hangen, hang hem dan zo hoog mogelijk in de boom.

Pas ook op met engelenhaar, linten en andere plastic slingers. Katten kauwen hier graag op, maar als ze het binnenkrijgen kan dat desastreuze gevolgen hebben voor hun maag en darmen.

Hang verder ook geen chocoladekransjes in je boom. Chocola is enorm giftig voor je huisdier. Heb je een kerstster in huis?

Zet hem dan op een plek waar je huisdier er niet bij kan. De plant is namelijk giftig, dus zorg ervoor dat je huisdier hier niet op kauwt.

Fans kijken hun ogen uit dankzij deze prachtige foto van Britt Dekker

Nederlandse Max (23) vermist na avondje stappen Antwerpen