in

Een bizar fenomeen: deze man had 22 jaar lang constipatie totdat de arts 13 kg feces verwijderde

Iedereen heeft ooit wel eens wat moeite gehad toen ze op het toilet gingen zitten, en zoals we allemaal weten, is het niet iets dat je zelfs je ergste vijand toewenst. Constipatie hebben is echt ellendig.

Maar uiteindelijk raken we er wel doorheen, maar stel je voor als dit 22 jaar lang duurt – echt onwaarschijnlijk!

Maar deze man was 22 jaar geconstipeerd. Ja, je leest het goed. 22 jaar!

Het klinkt misschien als je ergste nachtmerrie, maar dit was de realiteit voor deze man die op jonge leeftijd werd gediagnosticeerd met de ziekte van Hirschsprung.

Lees ook  Terwijl zijn ouders in een winkelcentrum aan het shoppen waren, verbaast de kleine jongen de bezoekers met een geïmproviseerd optreden.

Wat is de ziekte van Hirschsprung voor iets?

“De ziekte van Hirschsprung of congenitaal megacolon is een aangeboren afwijking van de darmen die voornamelijk voorkomt in het laatste deel van het colon (dikke darm). Het is een relatief zeldzame aandoening die bij ongeveer 1 op de 5000 levendgeborenen voorkomt”, zo kun je lezen op Wikipedia.

Voor deze man, zoals Dr. David Rosenfeld vertelt over het tv-programma “The Doctors”, duurde het lang voordat hij enige hulp kreeg, maar na 22 jaar constipatie werd hij uiteindelijk geopereerd.

Lees ook  Willem-Alexander en Máxima ontsnappen aan bootongeluk

Tijdens de operatie werd meer dan 13 (!) Kilo uitwerpselen verwijderd en Rosenfeld beschreef het als meerdere jaren zwanger geweest zijn.

Dus de volgende keer dat je op het toilet gaat zitten om je darmen te legen – wees blij dat je het kunt doen! Het is niet evident voor iedereen.

Kom meer te weten over dit fenomeen door de video hieronder te bekijken. En vergeet niet om het filmpje met je vrienden te delen!

De visser krijgt een onverwachts bezoek van een man, wat een spannend moment!

Man rijdt over N343 en ziet een gigantische hond met grote tanden naast de weg liggen. Als hij beter kijkt ziet hij dat het geen hond is….