in

Echtgenoot blaast laatste adem uit met vrouw langs zijn zijde. Dan ziet hun dochter een hartverscheurend detail.

Gezegd wordt dat echte liefde nooit sterft. We dromen er allemaal van om zo’n liefde te vinden, of onze soulmate te ontmoeten. Sommigen zoeken er hun hele leven lang naar – anderen hebben het geluk om die persoon meteen te vinden. Dat was ook het geval voor Floyd en Violet Hartwig.

Ze trouwden in 1947 en zouden de volgende 67 jaar van elkaars gezelschap genieten. Dat op zich is al geweldig, maar het waren hun laatste momenten die hun epische band in de verf zetten.

Nadat ik hun verhaal las, ben ik er nog meer van overtuigd dat ware liefde daadwerkelijk bestaat. En dat er iemand rondloopt die simpelweg voor ons voorbestemd is.

Floyd en Violet Hartwig leerden elkaar kennen op school, en begonnen een romance die hun hele leven zou duren. Tijdens Wereldoorlog II diende Floyd in het Amerikaans leger. Tijdens die periode schreven ze honderden brieven naar elkaar.

Lees ook  ‘Greta Thunberg is een tijdreizigster’: 120 jaar oude foto leidt tot ophef op sociale media

Hieronder volgt een uittreksel van een van deze brieven uit 1947:

“Hoi schat, gewoon enkele regeltjes van deze eenzame blauwe matroos van je. Ik mis je schat en ben zo verliefd op je … Schat, ik zal zo blij zijn als dit gedaan is. Dit is niets voor mij, maar op zeker ogenblik dacht ik dat de zeemacht best interessant was. Dat was voor ik verliefd werd op het liefste meisje ter wereld.”

Na Wereldoorlog II keerde Floyd naar huis en het koppel kocht een boerderij in California. Ze kregen drie kinderen.

Helaas kreeg Violet enkele jaren geleden dementie. Floyd verzorgde haar gewoon thuis, maar het werd erger toen Floyd de diagnose van een nierziekte kreeg. Hun kinderen en kleinkinderen waren geschokt – maar tegelijk zou de band tussen Floyd en Violet nog verstevigen. Na meer dan 67 jaar huwelijk vielen ze in elkaars armen in slaap.

Lees ook  Corona (57) is er klaar mee: 'Mijn naam is besmet'

Toen de 90-jarige Floyd overleed in het ziekenhuis, hield de 89-jarige Violet zijn hand vast. Amper een uur na zijn overlijden, verliet ook Violet deze wereld.

Het stel werd omringd door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. De familie bleef verwoest achter omdat ze hen beiden op zo’n korte tijd verloren hadden. Maar ze vonden toch ook troost in het feit dat dit was wat Floyd en Violet gewild hadden. Blijkbaar hadden ze hun kinderen eerder al verteld dat ze gewoon samen thuis wilden sterven.

“Ze hadden een speciale band, en ik denk dat die band alleen maar sterker en sterker werd. Zeker tijdens de laatste maanden van hun levens”, zegt dochter Donna Scharton in een video over het liefdesverhaal van het koppel.

Je kunt de fantastische video hieronder bekijken.

Moeder verbaal aangevallen omdat ze op gehandicaptenplaats parkeerde.

Stiefmoeder staakt plotseling het huwelijk. Ze fluistert enkele woorden die de 4-jarige in tranen doet uitbarsten.