in

Duizelige tiener smeekt mama om haar van school te halen. Kort daarop huilt ze “bloedrode tranen.”

De middelbare schoolstudent uit Kansas, Zei Uwadia (16), had haar hele leven voor zich. Klaar om af te studeren en dermatologie te beginnen studeren, was ze maar vastberaden dan ooit. Maar op een dag in oktober 2017 zou alles veranderen. Ze voelde zich plotseling erg ziek en vroeg haar moeder om haar op school af te halen.

“Rond de middag kreeg ik een berichtje dat zei: ‘Ik voel me niet goed, kan Nana me komen afhalen? Ik ben duizelig en ziek’, en ik zei: ‘Ja, ik zal zien of ik haar kan bereiken’”, zei moeder Brie Kerschen.

“Dan volgde er nog een berichtje: ‘Haast je alsjeblieft.’ Ik herinner me dat omdat ik het berichtje nog altijd heb.”

De volgende dagen had Zei plotseling moeite om te ademen. Haar moeder bracht haar naar het ziekenhuis, waar de onderzoeken normaal bleken zonder tekenen van enige bacteriële infectie.

Dan werd ze overgebracht naar het Children’s Mercy Hospital in Kansas City voor een tweede opinie. Daar bleek dat haar zuurstofgehaltes extreem laag waren.

Lees ook  Klein jongetje ligt ziek op de bank, dan ziet de moeder wat opmerkelijks als ze de kamer inloopt

Zei werd meteen aan een buitenlichamelijk membraam zuurstofapparaat gelegd, beter bekent als de hoogste vorm van levensondersteuning. De machine hielp haar ademen en hield haar in leven terwijl de dokters de oorzaak van haar ziekte onderzochten.

“Wat we weten is dat haar longweefsel langs beide kanten aangetast is. Wat we niet weten is wat het veroorzaakte”, zei haar dokter. “We onderzochten infecties, reumatologische, immunologische en primaire longziektes, maar vonden nog geen antwoord. Dus we blijven andere onderzoekscentra contacteren om te achterhalen wat er met Zei aan de hand is.”

Maar de levensondersteuning brengt ook complicaties met zich mee.

“Ze moet dun bloed hebben om aan de machine te blijven. Het verdunnen van het bloed maakt het mogelijk dat haar bloed blijft circuleren door de plastic tubes en niet stolt. Dat bloed verdunnen leidt ertoe dat ze bloedt en mensen kunnen overlijden door deze bloedingen”, zei haar moeder.

“Ze huilde bloedrode tranen, en ze had bloedneuzen, en we hebben dit allemaal moeten doorstaan, maar we haalden het”, zei ze.

Lees ook  Politieagent in tranen nadat ze erachter komt dat iemand een varkenskop op haar auto heeft gedumpt

In geval van ademhalingsproblemen overleven de meeste patiënten gemiddeld 21 dagen aan deze levensondersteuning. Maar Zei verraste de dokters maar haar vastberadenheid en vestigde in het ziekenhuis het record van langste periode aan deze vorm van levensondersteuning.

Zei schokte de dokters ook met haar herstel. In december begon haar gezondheid langzaam te verbeteren. Maar Zei was vastbesloten om meer te doen. Ze wilde wandelen.

Ze zou de eerste persoon van het ziekenhuis worden om rechtop te zitten, te staan en zelfs te wandelen aan deze levensondersteuning.

“Toen ze in de gang haar eerste stapjes zette, moest ik huilen, en dan kon je ook mijn gelach horen”, zei mama. “Ik ben er echt van overtuigd dat dat haar leven redde. Ik wil niet al te dramatisch klinken, maar het feit dat ze terug kan wandelen, is de reden waarom ze er nog is.”

Onze gedachten zijn bij Zei en haar familie en hopen dat ze snel helemaal zal herstellen.

Vrouw schermde zwangere vrouw af tijdens schietpartij in Las Vegas – kijk nu wanneer ze de baby ontmoet die ze redde.

Puppy schreeuwt het uit van angst wanneer redder arm uitsteekt om hem voor de eerste keer in zijn leven liefde te geven.