in

Duitsland bestempelt vrijwel heel Nederland tot risicogebied

Duitsland bestempelt vanwege de coronacrisis ook de Nederlandse provincie Limburg tot risicogebied. Dat bleek woensdagavond uit een geactualiseerde lijst met risicogebieden van het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog.

Het RKI heeft door de toevoeging van Limburg vrijwel heel Nederland tot risicogebied bestempeld. Alleen voor de provincie Zeeland wordt nog een uitzondering gemaakt.

Ook andere landen risicogebied
Het gezondheidsinstituut heeft inmiddels ook heel Roemenië, Tunesië. Georgië en Jordanië aangewezen als risicogebieden. Het criterium om gebieden of landen die aanduiding te geven is dat er de afgelopen zeven dagen meer dan 50 nieuwe besmette mensen per 100.000 inwoners moeten zijn bijgekomen.

Lees ook  Alana rukt deur open en springt uit vliegtuigje: “We hebben vijf minuten met haar geworsteld om haar tegen te houden”

Duitsers mogen nog steeds naar risicogebieden reizen, maar krijgen bij terugkomst wel te maken met aanvullende maatregelen. Ze moeten twee weken in zelfisolatie. Die kunnen ze vroegtijdig beëindigen als uit een test blijkt dat ze niet zijn besmet.

Coronatest om naar Italië te mogen
Duitsland is niet het enige land dat Nederland scherp in de gaten houdt. Italië stelt coronatesten verplicht voor reizigers die uit Nederland komen. Dat maakte minister van Volksgezondheid Roberto Speranza bekend. Ook reizigers uit België en het Verenigd Koninkrijk moeten zich laten testen.

Lees ook  Dodenaantal Sri Lanka naar 215, Nederlandse vrouw omgekomen

België besloot eerder al om vrijwel heel Nederland code rood te geven. Ook de Belgen ontzien vooralsnog alleen Zeeland nog. Deze provincie krijgt van de Zuiderburen de kleurcode ‘oranje’.

Konijntjes in dichte kist gedumpt bij afval

YouTuber Rarko voert actie tegen schelden met kanker: ‘Stuur een tikkie als iemand kk zegt’