in

Duitse school laat hyperactieve kinderen vestjes dragen om ze op hun stoel te houden.

Scholen in Duitsland vragen hyperactieve en lastige kinderen om een met zand gevulde vest aan te trekken. Zo worden ze op hun plaats gehouden. De controversiële zandvesten wegen tot 5 kg en worden door 200 scholen gebruikt. De scholen zeggen dat de vesten erg effectief zijn om hyperactieve kinderen en leerlingen met ADHD te controleren. Ze zeggen ook dat het een betere methode is om het probleem onder controle te krijgen dan medicijnen als Relatine.

Gerhild de Wall van de Grumbrechtstrasse school in Hamburg zegt dat de kinderen nooit gedwongen worden om de vesten te dragen. Ze voegde eraan toe dat de kinderen de vesten graag dragen.

Lees ook  Vrouw in Wegmisbruikers wil niet op beeld – Wat ze dan doet is ongelofelijk…

Ze zegt dat ze hun inspiratie haalden bij leraren in de VS die compressievesten gebruikten voor autistische kinderen. De kinderen zouden zich op die manier beter kunnen concentreren.

Een ouder, die de voorbije 3 jaar een zandvest van 2 kg droeg op school, zegt dat haar zoon het helemaal niet erg vindt om het te dragen.

Ze zei: “Hij kan zich beter concentreren en kan actief aan de lessen deelnemen omdat hij niet de hele tijd zijn armen en benen onder controle moet houden.”

Lees ook  Opsporing Verzocht: Bejaard echtpaar viermaal slachtoffer van geweldsmisdrijf

Maar anderen vergeleken de vesten met dwangbuizen in psychiatrische instellingen. Een ouder zei: “Het zou beter zijn moesten we dergelijke foltermethodes vermijden. Hoe kan je tegen een kind zeggen: ‘Je bent ziek, en als bestraffing moet je deze met zand gevulde vest dragen. Dit is niet alleen fysieke last, maar je ziet er voor de rest van de klas ook uit als een complete idioot.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Koppel is hoge huurprijzen spuugzat. Dan bouwen ze een verhuiswagen om tot een geweldig huis!

Jong gezin dood aangetroffen in hut. Nu waarschuwt de politie voor deze “stille doder.”