in

Droog jij je kleding binnen op een rek? Dat kun je om deze reden beter niet meer doen…

Het is heel slecht voor je gezondheid om je was binnen op te hangen

Gezien het in Nederland vaker lijkt te regenen dan dat het droog en zonnig weer is, hangen mensen die geen droger hebben hun was meestal binnen op om te drogen. Helaas is dit niet zo’n goed idee. Het drogen van een was in huis levert al snel twee liter extra vocht op in een kamer.

Wij proberen onze was voortaan niet meer in huis te laten drogen.

Lees ook  Tijger neemt wraak op verzorger die hem in een piepkleine kooi zet. Bekijk de (schokkende) beelden hier:

Slecht voor je gezondheid

Wanneer je je was in huis droogt, krijg je door het vocht veel meer schimmel in huis. Ook blijkt uit onderzoek dat er bij huishoudens die hun was binnenshuis drogen, 25% meer huisstofmijt werd aangetroffen en dat kan voor mensen met een verminderde weerstand leiden tot longproblemen.

Buiten drogen

Het is raadzaam om je was altijd buiten op te hangen als die gelegenheid er is. Het is bovendien beter voor je kleding en de wind zorgt voor minder kreukels. Regent het toch pijpenstelen? Wellicht kun je je kleding laten drogen in een afdakje. Het je die optie helaas niet en kies je ervoor om je kleding binnen te laten drogen? Zorg dan dat deze ruimte verwarmd is en goed ventileert.

Lees ook  Moeder en zoontje (5) twee dagen lang gegijzeld op appartement

Deel dit bericht op Facebook met je familie en vrienden, zodat zij ook op de hoogte zijn van dit probleem!

Geen ‘bontgekleurde’ Pieten meer in het Sinterklaasjournaal: “Het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit”

Déze kerstballen uit de kerstcollectie van Primark zijn nu al een hit, wij snappen wel waarom!