in

Dronken ouders veroorzaken ongeval en laten dochter (1) in kritieke toestand achter

De Franse politie is dringend op zoek naar twee ouders die hun kinderen na een zwaar verkeersongeval in het ziekenhuis achtergelaten hebben. De moeder zat dronken achter het stuur, meteen een mogelijke reden waarom ze gevlucht zouden zijn. Hun peuter van achttien maanden zweeft intussen tussen leven en dood.

Het ongeval deed zich gisteravond rond 20 uur voor in Samer (Pas-de-Calais, in het noorden van Frankrijk). De vrouw knalde tegen de pijler van een spoorbrug, maar kwam er zelf met lichte verwondingen vanaf. Ook haar echtgenoot en hun twee kinderen van drie en vier jaar hielden amper iets over aan de klap. Het kwartet werd voor de zekerheid naar een ziekenhuis in Boulogne-sur-Mer gebracht.

Lees ook  5-jarig slachtoffer ’had maar moeten wegduiken’

Heel anders is het gesteld met het jongste meisje. Omdat zij zo zwaar toegetakeld was, beslisten de ambulanciers om haar meteen naar Lille te vervoeren. De hoop slinkt echter zienderogen. “Het ziet er niet goed uit voor haar, de dokters zien het somber in”, laat de viceprocureur weten.

Gezocht voor verhoor
In die omstandigheden hebben de ouders vannacht toch beslist om het op een lopen te zetten. Ze worden nu actief gezocht voor verhoor.

“We zijn er zeker van dat de ouders onder invloed waren van alcohol”, laat het parket weten. “De bloedanalyse moet duidelijk maken in welke mate ze in de wind waren en of ze eventueel drugs genomen hebben.”

Lees ook  Bewakingsbeelden tonen hoe serveerster een hotdog als tampon gebruikt alvorens hem op te dienen.

“Gsm’s uitgeschakeld”
De moeder van de bestuurster roept haar dochter intussen op om zich te melden bij de politie. “We proberen hen sinds deze ochtend te bereiken, maar hun gsm’s zijn uitgeschakeld. We willen dat ze zich overgeven. Of bel ons tenminste.”

“Denk aan jullie dochtertje. We hebben haar deze ochtend bezocht in het ziekenhuis. De twee andere kinderen zullen nu ook naar Lille gebracht worden, zodat dat deel van de familie toch weer samen is.”

Helen wordt wakker met stijve nek, enkele uren later is ze compleet verlamd

Hij sloot 30 jaar geleden de deal van zijn leven: hoe Jack Nicholson schatrijk werd van zijn rol in ‘Batman’