in

Dronken man trapt hoogzwangere vriendin in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien

Het was een zeer triest moment voor de toen 19-jarige Jessy Johnson. De Britse vrouw verloor in april vorig jaar haar baby toen ze vijf dagen voor de bevalling een harde trap te verwerken kreeg van haar partner. Deze week kreeg de 37-jarige Stuart Samson een celstraf van twee jaar en negen maanden. Een veel te milde straf voor de ontstemde vrouw.

Dronken man trapt hoogzwangere vriendin in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien
Jessy Johnson na de bevalling van haar doodgeboren kind.

Het drama vond plaats op 16 april vorig jaar in een bar in Hemsworth. Tijdens het proces in Leeds werden bewakingsbeelden getoond van hoe een dronken Samson een harde trap uitdeelde tegen de buik van zijn vriendin en ze op de grond viel. Volgens aanklager Peter Moulson fluisterde Samson nadien in het oor van Johnson om geen ambulance te bellen.

Gebrek aan zuurstof

Een dag later ging Johnson alsnog naar het ziekenhuis. De ochtend na de trap voelde ze namelijk geen bewegingen van de baby in haar buik, en ook de dokters konden geen hartslag meer meten. Na een scan werd de harde realiteit duidelijk: haar baby, een meisje dat Mila Frances zou heten, was gestorven. De trap van Samson had ervoor gezorgd dat haar kind een gebrek aan zuurstof kreeg. Op 21 augustus beviel ze van haar doodgeboren baby. In augustus werd het meisje begraven.

Lees ook  Deze vrouw werd door de politie tegengehouden – toen vroeg hij haar om de motorkap te openen

De jongedame hield het slechte nieuws aanvankelijk voor zichzelf. “Ik vertelde enkel aan mijn beste vriend dat Mila was gestorven”, vertelde ze. “Iedereen kwam de dagen nadien langs om te vragen wanneer de bevalling zou plaatsvinden. ‘Het duurt niet lang meer’, zei ik telkens. Het was verschrikkelijk.”

Dronken man trapt hoogzwangere vriendin in de buik. De gevolgen zijn niet te overzien
Het koppel in gelukkigere tijden. Het geweld van Samson bleef overigens niet bij die ene trap. Ook in februari van dit jaar viel hij Johnson aan in zijn appartement in Hemsworth. Hij sloeg haar hard in het gezicht, met een gebroken tand tot gevolg. Na een klacht bij de politie werd Samson gearresteerd.

Lees ook  Deze motorrijder filmt een bestuurder die gevaarlijk van de weg afrijdt – ze ontdekken dan wat de oorzaak is

“Hij zal nooit veranderen”

Samson werd uiteindelijk schuldig bevonden voor beide aanvallen en kreeg een celstraf van twee jaar en negen maanden. Een vonnis waar Johnson, intussen 21 jaar, helemaal niet mee eens is. “Geen enkele veroordeling zal mijn baby terugbrengen”, aldus de vrouw. “Voor zover ik het zag, had hij geen spijt van wat hij mij heeft aangedaan.” Volgens zijn advocaat Alistair McDonald is dat echter een leugen. De man verklaarde dat Samson na de eerste aanval enkele berichtjes naar zijn vriendin stuurde om zijn spijt te betuigen voor het verlies van hun baby.

Ondanks de loodzware periode probeert Johnson het drama nu een plaats te geven. “Nu hij is veroordeeld, heb ik het gevoel dat rechtvaardigheid toch een beetje heeft geschied. Misschien kan ik op een dag verder met mijn leven. Maar ik geloof nooit dat Stuart zijn lesje heeft geleerd. Hij zal nooit veranderen.”

Katje met drie pootje maakt kennis met meisje met één arm. Dan beseft iedereen dat dit verhaal in de hemel geschreven werd.

Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd een nachtmerrie voor deze bruid