in

Dronken bestuurder rijdt zwangere moeder dood – de woorden van haar echtgenoot zijn hartverscheurend

Dit verhaal is zowel hartverscheurend als tragisch. De pijn en het verdriet wat deze familie ten deel viel, kunnen we niet eens kunnen beginnen voor te stellen. Een dronken chauffeur reed een moeder, die acht maanden zwanger was, dood.

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Hoe vaak lezen we niet over tragische ongevallen waarbij onschuldige mensen hun leven verliezen, omdat er bestuurders teveel alcohol hebben gedronken?

Helaas lijkt het aantal dodelijke slachtoffers door alcohol in het verkeer de laatste jaren alleen maar toe te nemen, bericht de NOS.

In dit tragische verhaal is dit ook het geval. De 29-jarige Krystil was 8 maanden zwanger, toen zij afgelopen jaar door een dronken bestuurder werden aangereden in Californië.

De dronken bestuurder, die te hard en in de verkeerde richting reed, overleefde de aanrijding, terwijl Krystil en haar ongeboren baby’tje de volgende dag in het ziekenhuis stierven.

Lees ook  Oudere vrouw bestolen van telefoon met foto’s van overleden man en zoon

De moeder had een 11-jarige dochter en twee jongere jongens. Na de dood van zijn vrouw, kon haar echtgenoot Zach niet zwijgen.

“Hoe leg ik dit onrecht uit aan mijn kinderen?”, schrijft hij in een oproep aan Californische wetgevers, in de hoop de wet op rijden onder invloed te wijzigen.

“Mijn leven was vol ontberingen, maar vandaag had ik de slechtste ervaring ooit. Ik moest mijn twee zonen en twee dochters vertellen dat een dronken bestuurder hun moeder had vermoord.

De pijn en woede die ik in mijn ziel voel, kunnen niet worden gemeten. Mijn hart is gebroken,” schreef Zach.

De bestuurder werd schuldig bevonden en tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, de maximale straf.

“De hoogste straf voor het doden van mijn vrouw en dochter is maximaal tien jaar. De staat Californië gelooft niet dat er opzet was, maar ik weet als je zo roekeloos rijdt, hij geen enkele goede opzet had… mijn dochtertje was uitgerekend op 9 oktober, een 36 weken oude baby wordt in de staat Californië niet als een persoon beschouwd,” schreef Zach.

Lees ook  De brand die aan 64 het leven kostte: het laatste bericht van dochter aan vader is hartverscheurend

“Hoe leg ik mijn kinderen dit onrecht uit. Mijn kinderen en ik hebben ons nog nooit zo waardeloos gevoeld…

Kijk naar de verwoesting die achterblijft, dat is mijn familie en zeg me dat het geen tijd is voor verandering… stel je voor dat dit jouw familie was […] Rijden onder invloed is opzet.”

Het is hartverscheurend wat er hier gebeurde. Wat vindt u van onze wet- en regelgeving met betrekking tot rijden onder invloed – zouden deze verder moeten worden aangescherpt?

Vader bekent moord op zoontje (5): ‘Ik mocht hem niet”

Tattoo kotsbeu? Schuur deze anders er gewoon eens af met een schuurmachine