in

Dronken bestuurder doodt 2 jonge meisjes. Dan schrijft moeder een brief naar rechter die alles verandert

Iedereen weet hoe dom het is om te drinken en dan in auto te rijden. Maar ondanks dat, zijn er nog veel te veel mensen die toch maar dronken achter het stuur kruipen.

Eric Smallridge was onderweg naar huis na een avondje stappen. Hij was kwaad want zijn auto weigerde te starten. Toen hij daar zat, in de wagen op de parking, kwam een vriend naar hem en vroeg:

“Eric, weet je wel zeker dat je kan rijden?”, meldt CBS News.

Hij wist dat enkele van z’n vrienden achter de tralies waren beland toen ze dronken reden vroeger, maar het leek nooit zo belangrijk. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor enkele maanden, maar ze vonden altijd wel iemand die hen rondbrengen.

Hij beloofde aan zijn vriend dat hij ok was, en dat was hij ook. Maar helaas waren de twee jonge meisjes onderweg naar huis, dat niet.

Op 11 mei 2002, waren Megan Napier en Lisa Dickson, allebei 20 jaar, onderweg naar huis na een avondje babysitten, omstreeks 2:30 ’s nachts, toen ze werden geraakt door Eric’s wagen. Ze stierven beiden ter plaatse.

Eric kreeg een gevangenisstraf van 22 jaar, 11 jaar voor elk meisje.

Renee Napier, de moeder van Megan, was volledig van de kaart na het incident. Ze had geen idee hoe het leven verder moest zonder haar dochter.

Het voelde alsof er een immens zwart gat in haar leven werd geslagen. Een gat die ze nooit meer zou kunnen opvullen. Ze dacht dat ze nooit meer dezelfde zou zijn.

Voor haar was Eric zijn straf meer dan terecht.

Toen hij werd veroordeeld, huilde Eric in de rechtszaal, en zei: “Ik heb zoveel leed veroorzaakt en er is niets dat ik kan doen.”

Lees ook  Man ontwijkt kogels van gewapende overvaller om zijn €1.500 Louis Vuitton heuptas te beschermen.

Desondanks dacht Renee dat Eric erg defensief leek, en zich niet verontschuldigd had tijdens de rechtszaak. Ze was nog niet bereid om hem te vergeven.

“Ik zou hem voor altijd haten, en de hele wereld zou me zeggen dat ik het recht heb om dat te doen,” vertelt Renee aan CBS News.

“Het zal me geen deugd doen, maar ook hem niet. Ik zou oud en verbitterd, en kwaad en haatdragend worden. Mijn mening is dat vergeving de enige manier is om te genezen.”

Renee wilde niet zo eindigen. Ze wilde genezen.

Kort nadat zijn straf werd uitgesproken, schreef Eric een brief naar elke familie, waarin hij zich uitgebreid verontschuldigde voor zijn gedrag en alle pijn die hij had veroorzaakt.

Renee schreef terug dat ze hem had vergeven, maar tezelfdertijd deed ze dat ook niet. Het was nog steeds te zwaar, zelfs al wist ze dat vergeving de enige manier was voor hem om verder te gaan.

Toen Eric haar brief ontving, voelde hij een gewicht van zijn schouders vallen. Zelfs al wist hij dat hij voor altijd met de gedachte zou moeten leven dat hij iemand heeft doodgereden, toch bracht de brief van Renee hem wat comfort.

Renee leerde Eric’s familie kennen, en mettertijd besefte dat hij geen roekeloze idioot was, maar best een goeie kerel. Een goeie kerel, die die een vreselijke fout had gemaakt waar hij de rest van z’n leven spijt van zal hebben.

Renee besefte dat de haat voor Eric, Megan en Lisa echter niet zou terugbrengen.

Lees ook  Bas (24) werd na opmerking doodgeschoten: ‘Schutter raakte hem tweemaal, keek en liep koelbloedig weg’

Dus twee jaar later, na de veroordeling, deed ze iets wat mensen over de hele wereld deed reageren. Ze ging naar de rechter en vroeg om Eric zijn straf te halveren. De rechter luisterde naar haar vraag en gaf goedkeuring.

Eric verontschuldigde zich opnieuw en opnieuw bij de families, en beloofde aan Renee dat hij zou proberen om te leven volgens hun verwachtingen.

Na de tragische dood van haar dochter, richtte Renee een non-profit organisatie op om bewustzijn te creëren rond rijden onder invloed, en zijn gevolgen. Ze wilde niet dat de dood van Megan en Lisa voor niets was geweest.

Renee en Eric geven nu samen lezingen voor jonge mensen en hopen dat hun verhaal anderen zal doen begrijpen dat een verkeerde beslissing, fatale gevolgen kan hebben.

Rijden onder invloed is nooit ok. Renee en Eric weten dat beter dan wie dan ook.

In 2015, stierven meer dan 10.000 mensen in auto-ongelukken veroorzaakt door alcohol of drugs, meldt Centers for Disease Control and Prevention.

Het is nooit ok om te rijden onder invloed van alcohol of drugs. Het is altijd beter om veilig te zijn dan je te moeten verontschuldigen voor de rechtbank.

Niemand wil zijn hele leven verder leven wetende dat hun acties iemand hebben gedood, en geen enkele familie zou mogen vernemen dat hun geliefde er niet meer is doordat een andere persoon dronken achter het stuur zat.

Bekijk de video ter nagedachtenis aan Megan hieronder:

Deel aub dit verhaal met al je vrienden op Facebook als je akkoord gaat dat niemand zou mogen sterven omdat een ander dronken achter het stuur zit!

Fotograaf legt een heel bijzonder en wonderlijk fenomeen vast: bevroren golven aan de kust

Man wil live op Facebook laten zien hoe hij een konijn vilt