in

Drie weken nadat zeldzame schildpad uit dierentuin werd gestolen, werd schild in verlaten straat gevonden …

Huck, een 7-jarige roodvoetige schildpad, was een van de hoogtepunten van de Edingburgh Butterfly and Insect World. De roedvoetige schildpad was best een sensatie omwille van z’n zeldzame aard en felle kleuren. Dit soort schildpadden kan meer dan 50 jaar oud worden. Zijn verzorger Lyndsey was er altijd om op hem te passen en ervoor te zorgen dat hij een gelukkige schildpad bleef. En een blije schildpad was hij.

Maar dan gebeurde het ondenkbare in Butterfly en Insect World. Huck was vermist.

Ze doorzochten het park, maar algauw werd duidelijk dat iemand hem gestolen had.

Lees ook  Hond Sammy bewust doodgereden: ‘Wij vragen ons af wat de bestuurder heeft bezield’

Na de eerste week werd het duidelijk dat Huck niet zou terugkeren.

Schildpadden moeten minstens om de twee dagen eten om te vermijden dat hun lichaam niet uitgehongerd raakt en vetvoorraden moet gebruiken. Nadat de aftakeling begint, worden hun lichamen meer vatbaar voor ziektes omdat hun immuunsysteem niet meer naar behoren werkt.

Toen kwam er een telefoontje.

Op een verlaten parking was een schildpaddenschild opgemerkt. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze dat het Huck was, en als bij wonder was hij nog in zijn schild en in leven.

Nadat ze de ontvoering van Huck op een lokale nieuwszender gezien had, had de Schotse manager van de dierenbescherming, Diane Aitchison, hem meteen herkend. Aan de hand van foto’s konden ze bevestigen dat het inderdaad hun geliefde Huck was, die meer dan 21 dagen vermist was.

Lees ook  Slachtoffer Anke heeft haar doorrijder vergeven: 'Ik ben niet meer boos op hem'

De dierenbescherming bracht Huck terug naar huis in de Edinburgh Butterfly en Insect World. Na enkele dagen aanpassen, werd Huck terug in zijn vertrouwde habitat uitgezet.

“We zijn zo blij dat we Huck terug bij ons hebben. We hebben hem echt gemist en ook onze bezoekers”, zei verzorgster Lyndsey Paget.

Een kat valt binnen in de kooi van de lynx. Wat er dan gebeurt is bizar!

Jongen ontdekt het schokkende slaapkamergeheim van mama en papa – besluit om onmiddellijk te handelen.