in

Drama in Zemst: zoon (58) treft overleden moeder (91) in woning aan en berooft zichzelf meteen van het leven. “Zijn moeder was het enige wat hij had”

In de Heidestraat in het Vlaams-Brabantse Weerde bij Zemst heeft de politie gisteren twee doden in een woning aangetroffen. Een vrouw van 91 stierf een natuurlijke dood, haar 58-jarige zoon pleegde dagen later zelfmoord. “Al wat hij had was zijn moeder”, klinkt het bij buurtbewoners.

Het was een overbuurvrouw die zaterdagnamiddag alarm sloeg. “Die moeder en haar zoon leefden al jaren heel erg teruggetrokken. Ze hadden amper tot geen contact met de buren. Met niemand eigenlijk. Ze gingen ook nooit weg. Daarom vonden wij het raar dat de rolluiken naar beneden bleven”, zegt Jacqueline Rondue. Agenten sloegen er vervolgens een raam in om naar binnen te kunnen.

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

De politie vond Gerarda De Boeck in haar fauteuil in de living. Ze zat tot aan haar middel ingestopt in een deken. Haar lichaam was in verre staat van ontbinding. Mogelijk was ze dus al enkele weken overleden. In de huidige stand van het onderzoek gaan de experts uit van een natuurlijk overlijden. Een autopsie op haar lichaam vandaag moet daar duidelijkheid over brengen. Het lichaam van haar zoon Walter Teughels was verhangen in de gang boven. Hij zou veel recenter overleden zijn. Dat zou betekenen dat de man nog een tijd in het huis samen met het lichaam van zijn overleden moeder zou hebben gewoond.

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

Zoon Walter Teughels leefde compleet geïsoleerd sinds hij met het ontslag van Sabena in 2001 zijn werk verloor. Hij had de laatste 18 jaar ook nooit nog een nieuwe job. “Zijn moeder was de enige die hij had. Daarom heeft hij wellicht zelfmoord gepleegd”, denken buren.

“Hij was een ietwat nukkige man die wel eens ruzie maakte om banale zaken zoals blaffende honden”, schetsen buurtbewoners, “zijn moeder zagen we meer maar ook niet veel. Ze leefden toch wat geïsoleerd hier. Erg dat iemand op zijn 58e geen andere uitweg meer ziet.” Jaren geleden pleegde een van zijn broers ook al zelfmoord.

Persconferentie met Rico verstoord: ‘Anders sla ik jou ook gewoon de hele ring door’

Dode vrouw (24) in woning Didam, vriend (29) aangehouden