in

Drama in Rotterdam: ook 7-jarige drenkeling Zevenhuizerplas overleden

Het 7-jarige knaapje dat maandag in de Zevenhuizerplas ernstig in de problemen raakte, is overleden. De jonge drenkeling lag zeker een kwartier onder water vóór duikers hem vonden.

Omstanders zagen hoe zijn moeder maandag rond 17.30 uur verschrikt naar het water stond te kijken. Ze was ‘volledig in paniek’ en schreeuwde dat haar zoontje niet kon zwemmen. Duikers troffen hem voorbij de gele ballenlijn aan. Onduidelijk blijft hoe de jongen daar terecht is gekomen.

Badgasten belden het alarmnummer en verwittigden de strandwachten. Laatstgenoemde hulpverleners snelden zich naar de plek des onheils, net voorbij het einde van de boulevard. Daar vroegen ze omstanders met hen een menselijke ketting te vormen. Zij vonden de jonge drenkeling niet. Duikers lukten het even later wél. Na een reanimatie op het strand brachten hulpverleners de jongen naar het ziekenhuis.

Lees ook  Hulphonden bekogeld met vuurwerk: ‘Een hond heeft de hele middag gebibberd’

Omstanders zagen de ‘nare’ kleur op de wangetjes van het slachtoffer, de angst in de ogen van de moeder en de ernst op het gezicht van hulpverleners. Ze hoopten op een wonder, maar vreesden voor het ergste. Die vrees was terecht, zo blijkt nu. De jongen overleed dinsdag.

Ook 25-jarige man overleden
Enkele uren na het incident rukten de hulpdiensten maandag opnieuw uit naar het bomvolle strand. Dit vanwege een 25-jarige drenkeling. Volgens omstanders lag de man ten minste twinting minuten onder water voordat hulpverleners hem vonden. De reanimatie mocht niet meer baten: hij overleed ter plekke.

Lees ook  Man rijdt baby aan en vlucht - de baby is nu zwaar gehandicapt.

Een stuk of honderd badgasten zagen langs de afzetlinten hoe het met doeken omwikkelde lichaam door hulpverleners werd weggedragen. Dit gebeurde rond 22.00 uur, ongeveer een uur nadat de hulpdiensten groot alarm hadden geslagen.

‘Drenkelingen konden niet zwemmen’
Volgens omstanders konden beide drenkelingen niet zwemmen. Ook troffen de hulpdiensten allebei de slachtoffers voorbij de boeien aan. Vanaf dat punt wordt het snel dieper en ligt de bodem bezaaid met glibberige waterplanten.

Ex on the Beach-deelneemster Yasmine enorm mishandeld

Overval was ‘complete nachtmerrie’, zegt de moeder van Nikkie de Jager