in

Drachten rouwt om doodgestoken Roan (16): ‘Ergste wat je kan meemaken’

Drachten is in rouw om het overlijden van één van zijn inwoners. De 16-jarige Roan overleed vannacht aan zijn verwondingen nadat hij precies een week eerder werd neergestoken. “Dit is het ergste wat je kan meemaken”, zegt burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Smallingerland, waar Drachten onder valt.

Twee tieners, van 14 en 15 jaar, zitten vast voor de steekpartij. Ze zitten in beperkingen en het is nog altijd onduidelijk wat de aanleiding van de steekpartij was.

‘Een schat van een jongen’
Vrienden en familieleden schrijven op sociale media dat Roan een week lang heeft ‘gevochten’ voor zijn leven, maar dat hij vannacht alsnog is overleden.

Lees ook  Vier jonge verdachten van fatale mishandeling 71-jarige Nico Schoonhoven nu al weer vrij

Jenny Minnen, die op dit moment namens de familie het woord voert richting de media, zegt dat de nabestaanden immens veel verdriet hebben. “Roan was heel geliefd en had heel veel vriendjes en vriendinnetjes. Het was echt een schat van een jongen.”

Burgemeester Rijpstra zegt tegen RTL Nieuws dat het nieuws heel hard is aangekomen in zijn gemeente. “Het is als een donderslag bij heldere hemel. Echt verschrikkelijk en ongelooflijk erg voor de hele familie.”

‘Waarom doe je dit?’
Rijpstra zegt niet te begrijpen hoe dit heeft kunnen gebeuren. “Je vraagt je echt af hoe dit mogelijk is. Dat je zoiets doet met een mes. Wat zijn de motieven geweest? Waarom doe je dit? Dat wordt allemaal onderzocht, maar het staat vast dat de impact heel erg groot is.”

Lees ook  Vrouw (72) uit Haarlem op gruwelijke wijze overvallen: 'We knippen je vinger eraf!'

Op de plek waar de steekpartij plaatsvond, voor een café aan de Zuidkade, worden vandaag de eerste bloemen neergelegd.

Herdenken op school
Op de middelbare school van Roan, het CSG Liudger, is een gedenkhoekje ingericht. Directeur Joop Vogel: “Vanmiddag komen leerlingen en leraren samen. Het verdriet overheerst op dit moment.”

Woensdagavond zullen familieleden en andere nabestaanden een stille tocht lopen in Drachten. Aanvankelijk zou die morgen plaatsvinden, maar in verband met oudjaar is die een dag verschoven.

Nederlandse vader slaat Duitse roker het ziekenhuis in

Vrouw (52) knock-out geslagen nadat ze jongeren aansprak die vuurwerk naar haar hond gooiden