in

Doodsoorzaak van meisje (6) op vakantiepark bekend: “Ze stierf niet door de val”

Het meisje (6) dat met haar ouders op vakantie was in Molenheide bij het Belgische Houthalen-Helchteren en daar dood werd teruggevonden, is niet gestorven aan een val. Dat liet het parket van Limburg vanavond weten. “We gaan uit van een medisch probleem”, klinkt het kort schrijft HLN.

Het meisje verbleef met haar familie uit Nederland in het bungalowpark. Het gezin wilde van hun huisje richting het zwembad wandelen, een klein stukje stappen op de camping. Het dochtertje liep wat voorop richting het zwembad, maar na enkele minuten vonden de ouders haar niet meer.

Lees ook  Vermiste hockeyvader nog steeds niet gevonden..

Niet veel later zag de receptioniste het kindje op een heuvel liggen. Het ging om een deel opgehoopte aarde aan de rand van het park waar boompjes zijn geplant. Het parket kwam ter plaatse en voerde een onderzoek. Een autopsie van maandag bracht meer duidelijkheid.

“Er is zeker geen sprake van kwaad opzet”, zegt Anja de Schutter van het Limburgse parket. “Ze kwam ook niet om het leven door een val. Wellicht wordt een medisch probleem gelinkt aan het overlijden.”

Lees ook  Boom valt op fietsend meisje (7) uit Doetinchem

Omwille van privacyredenen wordt er verder niets gecommuniceerd.

Bejaarde man met rollator zwaargewond na beroving

Man (28) doodgestoken op Woenselse Markt in Eindhoven, dader(s) spoorloos