in

‘Doodgestoken Lisa (25) dacht dat nachtelijk bezoek een inbreker was’

De 25-jarige Lisa uit Vlaardingen, die in de nacht van maandag op dinsdag werd doodgestoken in haar portiekflat in de Vlaardingse Van ’t Hoffstraat, dacht dat er een inbreker voor de deur stond. Ze belde daarom twee vriendinnen. De vrouwen deden vandaag, pal na afloop van de stille tocht, hun verhaal tegenover deze krant.

,,We zijn er kapot van”, snikt Latifa, die niet met haar achternaam in de krant wil. De Vlaardingse, die Lisa niet lang zegt te kennen, maar wel een goede band met haar had, vertelt: ,,Zij belde mij in paniek op. Er werd hard gebonsd, vermoedelijk op de deur. Wij, ik en een vriendin, zijn er toen direct naar toe gerend. Ze dacht dat er een inbreker voor de deur stond. We wilden haar helpen.”

Sfeer
Bij aankomst bleek de inbreker ex-vriend Glenn A. te zijn. ,,Dat wisten wij helemaal niet toen zij belde. Wij troffen hem samen aan in de woning, maar er heerste niet echt een agressieve sfeer”, vervolgt Latifa, die naar eigen zeggen ‘helemaal stuk zit’. ,,Ineens gebeurde het in de gang. Het ging heel snel”, vervolgt de vriendin, die niet met haar naam in de krant wil. ,,Hij stak Lisa in haar buik en rende weg.”

Lees ook  Vrouw bewaart lichaam echtgenoot elf jaar in vriezer

,,Ik sprong er nog tussen en schopte hem. Hij stond met twee messen”, zegt Latifa, die naar haar rechter pols wijst. ,,Kijk, ik ben ook gestoken.”

Nadat Glenn A. de woning was ontvlucht, belden de twee direct 112. ,,We hebben gelijk alle ramen en deuren dichtgedaan, zodat hij niet terug kon komen”, zegt de vriendin. ,,Alles lag vol bloed. Ik heb haar wond nog proberen dicht te drukken, maar ineens hoorde ik een snak naar adem. Dat was het laatste wat we hebben gehoord.”

Lees ook  Ex-agent cel in voor bezit kinderp*rno

Aangeslagen
De vriendinnen zijn zichtbaar aangeslagen. ,,We weten nog steeds niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. We gingen met een hele andere intentie hier naartoe en dan eindigt dit zo. Dit is niet te bevatten”, zeggen ze allebei. ,,Daar hebben we geen woorden voor”.

Op sociale media wordt de afgelopen dagen veel gezegd over het incident en de rol van de vriendinnen, merken ze. ,,We willen ons verhaal kunnen doen”, zegt de vriendin. Latifa vult aan: ,,De mensen waren er niet bij en weten niet hoe het verhaal in elkaar zit. We hebben alles wat in onze macht ligt gedaan om er voor haar te zijn. Dit hadden we niet aan zien komen.”

Jeukende tepels zijn lang niet altijd onschuldig! Dit zijn de mogelijke oorzaken!

Samantha de Jong is opnieuw zwanger!