in

Doodgestoken Alice (15) was alom geliefd: ‘Hoe kan het dat háár dit is overkomen?’

Ze was mooi, lief en gezellig: de plotselinge dood van de 15-jarige Alice schokt haar naasten diep. Niemand snapt hoe uitgerekend háár dit kon overkomen. Ook bekenden van de verdachte (16) snappen niets van het geweld.

Het drama in de Rotterdamse wijk Spangen voltrok zich woensdagavond rond 20.15 uur. De hulpdiensten rukten massaal uit, maar konden het jonge slachtoffer niet redden:

ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Dat gebeurde in de woning van de verdachte aan de Mathenesserdijk. De politie kon haar direct aanhouden.

Het gruwelijke nieuws is bij naasten en omwonenden ingeslagen als een bom. Chiress Fernando (16), een goede vriend van het slachtoffer, had nooit kunnen bedenken dat uitgerekend Alice zo aan haar einde zou komen.

,,Het was een normaal meisje. Als ze buiten was, stond ze met vriendinnen. Ze deed normale dingen. Ze hield van luieren: ze gaf me tips over Netflix-series.”

Lees ook  Achter hamster-grapje gaat coronaverdriet schuil: ‘Ik heb mijn zieke zoontje al dagen niet kunnen zien’

”Het was zo’n positieve en vrolijke meid. Ze lag goed in de groep, het was altijd gezellig”
– Johan van Ee

‘Veel aandacht van jongens’
Het slachtoffer, dat vaak in Rotterdam-West en Schiedam te vinden was, verhuisde pas enkele jaren geleden van Brazilië naar Nederland. Fernando omschrijft haar als een ‘mooi meisje’. ,,Ze kreeg veel aandacht van jongens.”

Vechtsportschool Fight Team Schiedam, waar het slachtoffer sinds enkele maanden trainde, biedt bekenden vanavond de gelegenheid om samen te komen.

Trainer Johan van Ee is geschokt. ,,Het was zo’n positieve en vrolijke meid. Ze lag goed in de groep, het was altijd gezellig. Vanavond vangen we elkaar op en steunen we elkaar waar mogelijk.”

Lees ook  Waarschuwing: deze populaire vrucht is dodelijk voor je huisdier

Ruzie
Over de toedracht van het incident is nog weinig bekend. Het meest hardnekkige gerucht luidt dat de meiden al langer ruzie met elkaar hadden.

Woensdagavond kwam het slachtoffer bij de verdachte thuis om het goed te maken. Dit liep dramatisch uit de hand.

Buurtbewoners kunnen niet bevatten dat het aangehouden meisje verantwoordelijk zou kunnen zijn voor iemands dood. ,,Het is een lief meisje. Dat is één ding wat zeker is.

Ik dacht eerst dat het andersom was: dat zíj het slachtoffer was. Dat leek me logischer”, zegt één van hen. Ook haar moeder is geliefd in de wijk. ,,Een zorgzame vrouw die alles voor haar kinderen doet.”

Kind in kritieke toestand uit water gehaald!

Politie verzegelt Twentse supermarkt na 18 overtredingen, eigenaar is woest