in

Doodgeschoten honden waren van familielid, eigenaar ‘zeer emotioneel’

De drie honden die vannacht zijn doodgeschoten door de politie in Rotterdam, zijn van een familielid van de gewonde vrouw. De honden vielen de 44-jarige vrouw vannacht aan, waarbij ze zwaargewond raakte. De eigenaar is ‘zeer emotioneel’, maar begrijpt dat ze zijn gedood, laat een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws weten.

De eigenaar was vannacht niet thuis in de woning aan de Hilledijk toen de drie staffordshire-bullterriërs de vrouw aanvielen. Waarom dat gebeurde, is voor de politie nog steeds onduidelijk. “De buurvrouw hoorde vannacht de vrouw gillen en de honden blaffen. Ze belde daarom gelijk de hulpdiensten”, vertelt een politiewoordvoerder.

Lees ook  Cel- en taakstraf voor s*ksueel misbruik van vrouw in Eindhoven

De vrouw bleek zwaargewond in de portiek van de woning te liggen. “We konden haar door de brievenbus zien. We zagen veel bloed en die vrouw moest zo snel mogelijk bevrijd worden.”

Verwondingen over hele lichaam
Er was voor de politie maar één mogelijkheid: de honden doodschieten. Via een ladder van de buurvrouw konden de agenten in de portiek komen en de honden doden. “De vrouw had verwondingen over haar hele lichaam, vooral op haar arm.”

Lees ook  Dierenbeul slaat paard dood met hamer

De vrouw woonde samen met een familielid, de honden waren van hem. “Hij was zeer emotioneel. Omdat zijn honden dood zijn, maar natuurlijk ook door wat er is gebeurd. Hij had wel begrip voor onze daad.”

Slachtofferhulp
De eigenaar, het slachtoffer en de medewerkers van de dierenambulance hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. “Ook de agenten die ter plaatse waren, hebben een vorm van slachtofferhulp gehad. Het heeft voor alle partijen veel impact gehad.”

Afschuw bij politici na ernstige hondenaanval: ‘Sommige rassen laten uitsterven’

Meintje redt haar zoontje (2) net op tijd van spijkerval in grasveld