in

Dolfijnen redden hulpeloze hond van verdrinkingsdood – na urenlang in het water te spartelen

Turbo, een 11-jarige hond, verdwaalde van zijn huis in Marco Island, Florida op een zondagavond in december 2017. Hij was waarschijnlijk zijn buurt wat gaan verkennen, op zoek naar katten of voedsel in het vuilnis.

Maar de avond verliep niet zoals Turbo zich had ingebeeld. Hij viel namelijk plots in een kanaal, en geraakte er niet meer uit. Het water was diep en er was nergens iets waar Turbo zich kon aan vastgrijpen of op staan. Hij begon te zakken in het water, en dacht waarschijnlijk dat hij zijn laatste adem zou uitblazen.

Maar gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek.

Turbo was 15 uur lang vermist. Zijn baasje, Cindy Burnett, zei dat haar hond was ontsnapt nadat ze de poort van haar huis per ongeluk had laten openstaan, meldt NBC News.

Cindy en haar zoon zochten als een gek naar hun lieve Turbo. Ze reden overal rond in het gebied en riepen urenlang zijn naam.

Lees ook  Politieagent benadert een onschuldige hond die zopas bevallen was. Dan richt hij een geweer op haar en haar puppy.
Gevochten voor zijn leven

Terwijl Cindy er op toe keek, was Turbo aan het vechten voor zijn leven. Er was niemand in de buurt, en niemand hoorde hem huilen om hulp. Gedurende al die tijd verloor hij heel wat van zijn krachten.

Maar plots, uit het niets, kwam een groep dolfijnen op hem af. Marco Island ligt net aan de kust van zuidwest Florida en dolfijnen zwemmen soms in de kanalen die door de stad stromen.

De dolfijnen hadden Turbo opgemerkt en waren bezorgd over zijn situatie. Het was alsof de intelligente dieren wisten dat hij hulp nodig had.

Ze konden de hond niet uit het water trekken, dat kunnen ze niet. Maar er was wel iets anders wat ze konden doen, namelijk lawaai maken.

De dolfijnen cirkelden rond Turbo en plonsden luid in het water. Misschien hadden ze gewoon plezier, of, ze wisten dat lawaai maken de aandacht zou trekken van mensen zodat ze de hond zouden kunnen helpen.

Lees ook  Het kijken van kerstfilms vermindert stress
Gooide zichzelf in het water

Het duurde niet lang voor mensen de dolfijnen hoorden, en ze gingen dichter kijken. Toen zagen ze Turbo, en al snel sprong een vrouw in het water en hielp de hond er uit.

Tegen dat ze terug op het droge was, was Turbo al 15 uur vermist.

Turbo werd herenigd met zijn baasje en stelde het goed, gezien de omstandigheden. Maar moesten de dolfijnen niet geholpen hebben, zou de arme stakker waarschijnlijk verdronken zijn in het koude water.

Dieren zijn slimmer dan mensen denken! Deel aub dit mooie verhaal als je ook ontroerd bent door de actie van deze dolfijnen.

(De foto’s van de hond en de dolfijn in de foto’s staan los van dit verhaal.)

Baby die 400 gram weegt, krijgt doodstraf van dokters, dan merken ze een detail op aan haar voet en zijn in shock

Vreemde hond wil dat politie hem naar zijn huis volgt – een blik op het balkon en hij belt meteen de hulpdiensten.