in

Dolfijn maakt cirkel van modder onderwater, de reden is erg fascinerend

Dolfijnen zijn om vele redenen erg fascinerende dieren. Mede door hun intelligentie zijn dolfijnen sociale dieren, die leven in groepen tot tientallen individuele dieren. Op plekken waar een grote hoeveelheid voedsel aanwezig is, kunnen groepen zich tijdelijk samenvoegen, om een supergroep te vormen; zulke groepen kunnen soms wel bestaan uit meer dan 1000 dolfijnen.

Men vermoedt dat een combinatie van nieuwsgierigheid en het speelse karakter van de dolfijn ervoor zorgt dat ze veelvuldig contact hebben met andere diersoorten, waaronder de mens. Veelvuldig wordt waargenomen dat dolfijnen met boten mee zwemmen. Hun neiging naar gezelschap komt ook tot uiting in de groepen waarin dit dier leeft. Individuele dieren communiceren onder meer door een variëteit aan geluiden te maken, zoals klikken en fluitachtige geluiden. [Wikipedia]

Lees ook  Vrouwen met dikke billen krijgen slimmere kinderen, volgens onderzoek

Dolfijnen hebben allerlei fascinerend jachttechnieken om hun prooi te vangen. Eén van die jachttechnieken zie je in de onderstaande video van BBC Earth.

De techniek in kwestie wordt door sommige dolfijnen gebruikt in ondiepe gebieden. De dolfijnen slaan met hun staart tegen de bodem. Hierdoor komt het modder omhoog. Ze maken zodoende een cirkel van modder, wat functioneert als een soort visnet. De cirkels worden steeds kleiner. Uiteindelijk ‘springen’ de vissen over de cirkel heen, zoals je in de video kan zien. De dolfijnen vangen ze vervolgens op en hebben een lekkere lunch.

Lees ook  Poolse moordenaar die nog 20 jaar moet zitten in Rijswijk gepakt

Het is niet de enige interessante jachttechniek die de dolfijn gebruikt. Dolfijnen maken onder andere gebruik van echolocatie en soms zelfs van hulpmiddelen zoals spons of schelpen.

Misschien wist je wel niet dat dolfijnen zulke intelligente dieren zijn, maar na het kijken van de onderstaande video zal je zeker weten overtuigend zijn. Deel de indrukwekkende video met je vrienden en familie op Facebook!

Man woont bijna 30 jaar alleen op onbewoond eiland – nu deelt hij zijn prachtige foto’s op sociale media

Nederlandse slachtoffer van groepsverkr*chting in Antwerps hotel wilt niet meer zwijgen en vertelt…