in

Dokters zeggen dat 2-jarige jongen met Downsyndroom jarenlang niet zal kunnen praten. Dan grijpt zus haar gitaar.

“You Are My Sunshine” is een nummer dat wellicht wel wat jeugdherinneringen oproept. Maar voor de familie Gray is dit lied meer dan een slaapliedje. Het staat voor de reis die Amanda en Caleb Gray ondernamen met hun jongste zoon Bo. Hij is hun vijfde kind en het zonnetje in huis. Bo heeft het Downsyndroom. Zelfs wanneer donkere wolken zich boven het gezin samenpakten omwille van gezondheidsproblemen, bracht Bo iedereen die hij ontmoette geluk en vreugde.

Toen hij amper 6 maanden oud was, moest hij een hartoperatie ondergaan. De donkere wolken verschenen toen er medische complicaties waren. De tweede operatie deed Bo in een kunstmatige coma belanden.

Nadat hij weken op intensieve zorgen had gelegen, vroeg Caleb of ze de stilte in de kamer mochten doorbreken met hun gitaar en stemmen.

Lees ook  Gemeente stuurt ”loverboy” op meisjes af

Omdat de ouders van Bo muzikanten zijn, oefenden ze “You Are My Sunshine” een maand voor de operatie van Bo. Amanda hield Bo ’s nachts vast, terwijl ze met Caleb oefende.

Een verpleegster filmde de reactie van Bo op zijn zingende ouders. Ze verwachtten geen fysieke reactie van Bo, maar hoopten dat het hem een beetje troost zou bieden. Amanda schreef op Facebook: “Dit was de eerste keer dat hij bewoog … We geloven erg in muziektherapie!”

Muziek bleef therapeutische voordelen hebben voor Bo, die nu 25 maanden oud is. Bo’s 12-jarige zusje, Lydia, paste onlangs op hem terwijl mama een douche nam. Ze greep een gitaar en zong met Bo. Amanda kwam binnen toen Lydia “You Are My Sunshine” begon te spelen en te zingen.

Lees ook  Vrouw verliest voorhoofd omdat ze met haar voeten op het dashboard leunde tijdens auto crash

Ze pauzeerde even voor het woord “happy” om Bo de kans te geven om mee te doen. Verbazingwekkend genoeg wist hij precies wat te zeggen.

Meer nog, “happy” was zijn eerste woordje, wat uiteraard perfect gepast is gezien het geluk dat hij zijn familie brengt. Bo overtrof alle verwachtingen wat zijn spraak betreft, en dat is allemaal te danken aan muziek!

Door te zingen leerde hij al 12 woordjes. De video van Lydia en Bo werd ondertussen al meer dan 30 miljoen keer bekeken!

We wensen deze familie het allerbeste, en we kunnen niet wachten op het volgende nummer dat Bo doet oplichten!

 

Luchtvaartmaatschappij weigert papa en pasgeboren baby op het vliegtuig te laten stappen. Verpleegster van geboorte wordt hun engel.

20-jarige hangt bordje op nadat fietsendief haar enige manier om op het werk te geraken had gestolen … Dan wordt er op de deur geklopt.