in

Dokters zeggen 160 kg wegende man dat hij te dik is om vader te worden en manen hem aan om af te vallen.

Danny Brown is misschien niet de fitste YouTube fitness instructeur die je ooit gezien hebt. Maar hij heeft een lange weg afgelegd. Op zeker ogenblik woog Brown wel 160 kg, en de dokters maanden hem aan om te veranderen. “Ik stopte met mijn baan als chef-kok omwille van de stressvolle keukenomgeving en nam een baantje als bestelwagenchauffeur. Dat betekende dat ik het grootste deel van de dag niet actief was”, zei Brown.

“Het betekende ook dat ik tussendoor erg veel had.”

“Een typische dag zou bestaan uit twee spekrollen voor het ontbijt, een KFC onderweg als lunch en ’s avonds een Chinees restaurant naast de bar”, voegde hij eraan toe. “Tijdens het wachten, dronk ik gemakkelijk twee biertjes.”

Lees ook  Daisy, de lingeriebabe waar elke man voor vecht

Het ging de verkeerde kant op met Brown. Voor zijn huwelijk probeerde hij af te vallen, maar was weinig succesvol.

Het was pas toen hij aan kinderen wilde beginnen dat hij de verwoestende effecten van zijn eetgewoontes op zijn lichaam begon te beseffen.

“Ik had er altijd van gedroomd om vader te worden, maar het lukte gewoon niet”, vertelde Brown. “Ik had nooit gedacht dat het aan mijn gewicht lag. Dus toen de dokters me vertelden dat ik minstens 30 kg zou moeten afvallen, was ik geschokt. Ik wist dat er snel iets moest gebeuren, dus dacht ik na over mijn oude gewoontes en gooide de fastfood overboord.”

Met een hernieuwde motivatie begon Brown gewichten te heffen en kreeg zijn eetgewoontes onder controle.

Lees ook  Oudere man valt 10-jarige meisje lastig, dan onderneemt een heldhaftige hond gelijk actie

Hij begon zijn maaltijden zelf te bereiden en at op vaste tijdstippen, in plaats van wanneer hij zin had.

Sinds het begin van zijn uitdaging is hij ondertussen al 45 kg afgevallen. Hij is meer gepassioneerd over fitness dan ooit tevoren en denkt dat iedereen kan bereiken wat hij deed. “Mijn advies aan iedereen die wil afvallen, is gewoon om actie te ondernemen en erin te geloven dat je het kunt.”

Voor Brown ligt zijn beloning voor hem te wachten elke dag hij thuiskomt.

“Mijn babyzoon voor de eerste keer in mijn handen houden, was het mooiste gevoel ooit en op dat moment wist ik dat het allemaal de moeite waard was geweest.”

Bekijk de transformatie van Brown hieronder!

Crowdfundingcampagne redt ontsnapte koe Hermien van de slachtbank.

Zwerfhond is doodsbang voor mensen, maar na een paar uur is het wel anders