in

Dokter zegt dat haar baby doodgeboren is. Dan beseft mama de fatale vergissing van de verpleegster.

Van een kind bevallen is voor velen de gelukkigste en spannendste gebeurtenis van het leven. Voor Brooke was deze unieke ervaring echter een van haar ergste nachtmerries. Nu, met eeuwige hartzeer, wil ze haar verhaal vertellen in de hoop dat het in de toekomst niet meer zou voorvallen. Geen enkele familie zou zoiets mogen meemaken, zeker niet omdat het perfect vermijdbaar was.

Waarschuwing: Dit artikel kan foto’s bevatten die sommige lezers als schokkend ervaren.

Brooke is een 27-jarige moeder uit Brisbane, California. Vorig jaar was ze in blijde verwachting van haar tweede kind.

Maar eind augustus 2017 ging alles fout.

Brooke leed een zware hersenbloeding die haar in kritieke toestand deed belanden. Ze verloor bijna 1,7 liter bloed. Op dat moment was ze 36 weken zwanger.

De echografie toonde dat de baby in haar buik geen tekenen van leven meer vertoonde. De wereld van Brooke stortte helemaal in.

Lees ook  Heftige gezondheidsproblemen voor hoogzwangere Rodanya

Zijzelf deelde het verwoestende nieuws mee aan haar echtgenoot, Elliot. Hij stortte in en viel op de grond. Zijn enige woorden waren dat dit niet mogelijk kon zijn, dat dit niet kon gebeuren. Verschillende verpleegsters moesten hem ondersteunen om terug overeind te komen.

Wat een van de gelukkigste dagen van haar leven had moeten worden, werd een regelrechte nachtmerrie. Brooke moest de horror doorstaan van de bevalling van haar dode baby.

“Mijn hart was gebroken. Ik keek naar het schermpje van de monitor en zag het levenloze lichaam in mijn baby zitten. Het is een beeld dat ik maar niet van m’n netvlies kan wissen”, zei Brooke.

Nu wil Brooke, te midden van haar rouw, foto’s delen van de overleden pasgeborene in de hoop dat niemand anders dit moet meemaken. Want – dit is nog het meest hartverscheurend – dit had vermeden kunnen worden.

Lees ook  De husky’s werden achtergelaten samen met een bak eten, speeltjes en een trieste brief

Brooke had een onderbreking van de placenta geleden, wat betekent dat de wand van haar baarmoeder geheel of gedeeltelijk was losgekomen. De onthechting veroorzaakt bloedingen in de moeder waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de baby wordt afgesneden.

Verdere medische onderzoeken brachten aan het licht dat Brooke lijdt aan een genetische afwijking genaamd Factor V Leiden.

Een bloedtest had dit probleem kunnen detecteren, dus Brooke waarschuwt andere aanstaande moeders om deze test tijdens de zwangerschap te laten uitvoeren.

Ondanks haar rouw hoopt Brooke het leven van andere baby’s te redden zodat de dood van haar kind niet helemaal voor niets was.

Restauranteigenaar is failliet na het overlijden van zijn vrouw. 1 maand later krijgt hij briefje van de politie en barst in tranen uit.

Man in Argentinië vond dat zijn cola wel erg raar smaakte – Wanneer hij goed in het blikje kijkt krijgt hij de schrik van zijn leven