in

Dokter snijdt hoofdje van baby tijdens keizersnede. De baby overleed omdat het bloeden niet gestopt kon worden.

In 2011 onderging Claire Smith (41) een ingreep die tijdens toekomstige zwangerschappen voor complicaties zou kunnen zorgen. Smith, die al een 22-jarige dochter en 18-jarige zoon had, leerde in 2013 dat ze opnieuw zwanger was. Ze was al 27 weken in verwachting. Haar vorige operatie zorgde ervoor dat haar zwangerschap uitermate risicovol was. Haar baby had immers een groter risico om tijdens een keizersnede verwondingen op te lopen.

Maar op een of andere manier hadden de dokters haar medisch dossier niet goed, of niet op de correcte manier, gelezen. Toen het water van Smith na 30 weken brak, werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. Na vijf dagen werd ze echter uit het ziekenhuis ontslagen.

Dan, na 33 weken, kreeg ze haar weeën. In het ziekenhuis zeiden ze dat een keizersnede de enige optie was.

Lees ook  Brandweer waarschuwt voor iets dat we allemaal doen: “Zo kan heel je huis in brand vliegen”

Toen baby Carson eindelijk geboren werd, moest hij behandeld worden voor onderontwikkelde longen en bloedde hevig aan zijn hoofdje.

Terwijl de dokters het bloeden probeerden te stelpen, dacht Smith dat de 5 cm grote wonde het gevolg was van haar ingreep in 2011.

Helaas zou Carson drie uur na zijn geboorte aan een hersenbloeding overlijden. Maar na de autopsie vernamen Smith en haar partner Scott Allen dat de snede veroorzaakt werd door een scalpel.

Terwijl ze in de baarmoeder sneden, sneden de dokters per ongeluk in het zachte weefsel van de schedel van de baby.

De volgende vier jaar bleven Smith en Allen het ziekenhuis om antwoorden eisen. Ze hoopten dat het overlijden van hun kind niet hun fout was. Ze bezochten zijn graf twee keer per dag om de herinnering aan hem levendig te houden.

Lees ook  Vrouw ziet foto van hond die op vuilnisbelt leeft - en weet dat ze hem moet helpen

En uiteindelijk bood het ziekenhuis hun verontschuldigingen aan en bepaalde hen een schadevergoeding waarvan het bedrag niet bekend werd gemaakt.

Hoewel de familie dankbaar is voor de verontschuldigingen, weten ze dat niets hun zoon kan terugbrengen.

“Ik ging door de hel om mezelf ervan overtuigen dat ik niets kon doen om zijn overlijden te verhinderen”, zei Smith. “Ik hoop dat anderen nooit iets zo kostbaar moeten verliezen op zo’n dramatische manier.”

Hopelijk kan dit verhaal ertoe bijdragen dat andere ouders hetzelfde lot nooit zouden moeten ondergaan.

Tiener met syndroom van Down houdt nichtje voor het eerst vast – kijk naar de reactie van de baby

Een 80-jarige vrouw wilt vuilniszakken vol met bankbiljetten storten, wat er vervolgens gebeurd is niet te geloven!