in

Dokter is verrast nadat patiënt verbetert na visite van zijn hond

Soms is de liefde van een hond het beste medicijn. Flavio Santos verblijft de laatste weken in een ziekenhuis in Brazilië voor kankerbehandelingen. Het is een moeilijke periode, helemaal omdat hij iemand thuis ontzettend mist: zijn hond Agadir.

Toen verpleegsters hiervan hoorden, besloten ze om een speciale visite te regelen. Niemand had verwacht wat een verschil het zou maken!

Het is duidelijk dat het een emotioneel weerzien is voor zowel Flavio als Agadir.

Lees ook  Peuters proberen mama wanhopig wakker te maken nadat ze instortte en overleed.

Maar, wat bleek? Die visite had ook andere gevolgen! Nadat Flavio tijd met zijn geliefde hond doorbracht, zagen dokters een verandering. De houding van hun patiënt leek te zijn veranderd.

“Ik was verrast,” vertelde dokter Rodrigo Tancredi aan Globo. “Hij was alert, gericht en sprak.”

De dokter liet weten dat visite van huisdieren zowel lichamelijke als psychologische voordelen lijkt te brengen, met o.a. een verbeterde eetlust en een lagere hartslag en bloeddruk.

“We zagen letterlijk dat zijn conditie verbeterde de andere dag,” vertelde de dokter. “De verbetering gebeurde geleidelijk en bleef.”

Lees ook  Wat gebeurt er als je je kind achterlaat in een snikhete auto? Bekijk de video voor het schokkende resultaat!

Zijn opmerkelijke verbetering is zo positief dat de mogelijkheid bestaat dat Agadir en Flavio binnenkort weer samen zullen zijn. Er wordt namelijk overwogen om Flavio naar huis te laten gaan!

Volgens The Dodo is dit de eerste keer dat een huisdier van een patiënt op visite in dit ziekenhuis mocht komen, maar gezien het resultaat, zullen er hopelijk nog veel meer volgen!

Vrouw wil rechtsomkeert maken, maar belandt verticaal in de heg

Gaby Blaaser is broek vergeten aan te trekken in de keuken