in

Doodschopper (22) grensrechter Nieuwenhuizen verdachte in steekincident

Een van de jongens die veroordeeld is voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen blijkt betrokken te zijn bij het neersteken van een advocaat. De inmiddels 22-jarige Yassine D. komt donderdag voor de rechter.

Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van bronnen rondom Yassine. Hij is medeverdachte in een zaak waarbij een echtscheidingsadvocate met een mes in haar gezicht werd gestoken. Het is onduidelijk of Yassine daadwerkelijk het mes heeft getrokken. Waarschijnlijk voerde een andere verdachte de aanval uit.

Yassine D. veroorzaakte als 15-jarige jongen een schok van verontwaardiging toen Buitenboys-grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere in elkaar werd geschopt na een amateurvoetbalwedstrijd. Spelers van Nieuw-Sloten B1, onder wie Yassine, takelden hem zo zwaar toe dat hij een dag later in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen. Yassine kreeg daar 12 maanden jeugddetentie voor, waarvan 2 maanden voorwaardelijk.

Probleemgeval
Na zijn vrijlating is Yassine meerdere keren veroordeeld voor diefstal en inbraak. Zijn vader zou zwaar in de financiële problemen zitten door de schadevergoeding die hij de familie Nieuwenhuizen moet betalen.

NOS-presentator Rob Trip heeft prostaatkanker

Tientallen jongeren bestormen huis Marokkaans gezin: DE BEELDEN!