in

Dode koala vastgenageld teruggevonden aan houten paal: “Ik moest bijna kotsen”

Een dode koala werd vastgenageld teruggevonden aan een houten paal op een picknickplek ergens in Australië.

De foto van het gruwelijk mishandelde diertje zorgt voor veel ophef doorheen het grote land. HOE kan iemand in godsnaam zoiets doen?!

“Ik was misselijk. Ik dacht dat ik zou moeten overgeven,” zegt Murray Chambers, woordvoerder van Koala Rescue Queensland, aan The Daily Mail.

Waarschuwing: schokkende beelden

Woensdag kreeg de dierenrechtenorganisatie een telefoontje waarin gezegd werd dat een koala een tuinhuisje aan het beklimmen was. Ze reisden naar het gebied af, en gingen van dichterbij kijken. Maar daar waren ze niet voorbereid op wat ze zouden zien.

Lees ook  Waarom is Bridget Maasland de gebeten hond?

Ze ontdekten dat de koala dood was, en vastgenageld was aan een houten paal.

“Welk soort mensen, als je dit nog mensen kunt noemen, doen zoiets met een kwetsbaar en onschuldig dier? Ik voel me ziek, ik moet bijna overgeven,” vertelde Murray Chambers aan The Daily Mail.

Na het voorval van dichterbij bekeken te hebben, kon het team vaststellen dat de koala al dood was toen hij werd vastgenageld. Maar de reden waarom iemand zoiets zou willen doen met een onschuldig dier, is nog steeds onduidelijk.

Lees ook  Ouders zijn razend nadat een buurman de stekker uit het springkasteel trok waardoor de kinderen gevangen zaten.

De autoriteiten zijn het gebied momenteel aan het onderzoeken om sporen te vinden die kunnen leiden tot de verantwoordelijke daders.

Al eens eerder gebeurd

Helaas is dit niet de eerste keer dat een koala het slachtoffer wordt van mishandeling. Murray Chambers legt uit dat hij koala’s gezien heeft die werden doodgeschoten of onthoofd.

Ik kan simpelweg niet begrijpen waarom iemand zoiets doet. Iedereen die een weerloos dier zo mishandelt verdient een zeer zware straf, misschien zelfs hetzelfde. Misselijkmakend.

Arme koala, rust zacht, kleine vriend.

Deze moeder werd boos over de tekst op een waslabel: “Ik dacht dat het een grap was, maar dat was het niet”

Zipper werd gedumpt voor z’n lach – nu willen dierenvrienden haar helpen voor een nieuwe thuis