in

Pizzeriabaas voor ogen van vrouw doodgeschoten in Amsterdam: ‘Hij wilde zijn vriend beschermen’

Bij een schietpartij aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West is één persoon om het leven gekomen.

Een ander slachtoffer raakte ernstig gewond. Inmiddels heeft de politie een verdachte aan kunnen houden op de Admiraal de Ruijterweg.

Het vluchtvoertuig werd gespot en door de politie aan de kant gezet. Na een waarschuwingsschot kon één verdachte worden opgepakt. De politie houdt er rekening mee dat er nog een verdachte voortvluchtig is.

Volgens de uitbater van een tapasbar op het plein is in ieder geval een van de slachtoffers in de pizzeria La Piccola Baracca neergeschoten.

Lees ook  Als je vriendin scheetjes laat in jouw aanwezigheid is dat een goed teken, lees hier waarom!

Het zou gaan om de eigenaar, een man met een Oost-Europese achtergrond. „Ik hoorde ineens meerdere schoten. We zijn behoorlijk geschrokken”, aldus de horeca-uitbater. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Of er sprake is van een liquidatie, is ook nog niet bekend. De politie liet eerder weten dat de verdachte(n) er mogelijk vandoor gingen in een Volkswagen met Belgisch kenteken.

Gillende mensen
Een buurtbewoonster vertelt: „Ik hoorde schoten en ging kijken. Ik hoorde mensen gillen en wegduiken op de grond en in de bakker.

Lees ook  Moeders zouden af en toe alleen op vakantie moeten gaan, dat zegt een psycholoog

Toen ben ik zelf ook weggegaan bij het raam, omdat ik dacht dat hij misschien overal naartoe ging schieten.” Van de dader heeft ze niets gezien: „Het gebeurde achter de bomen.”

Volgens de politie waren er tijdens de schietpartij veel mensen op de been. De recherche roept getuigen dan ook dringend op zichzelf te melden.

Dit jaar zijn er al zestien doden gevallen door geweld in Amsterdam. Dat is er al een meer dan in heel 2018.

Iris Hond die affaire had met Marco Borsato gaat een boek schrijven: “Ik hoop mensen te inspireren”

Temptation-Shirley onthult haar plastische ingrepen