in

Dit schandaal zal dierenvrienden razend maken: Jockey doet het ondenkbare, en het ligt vast op camera

Of je nu aan paardenraces doet, een gewone paardenliefhebber bent, of je kijkt graag naar deze prachtige dieren – nooit ofte nimmer raak je hen aan op een agressieve manier.

Desalniettemin is het voor sommige mensen moeilijk te begrijpen, dus moeten we blijven aandacht besteden aan dit onacceptabele gedrag, zelfs al is het pijnlijk om te zien.

Want als we gewoon zitten kijken en dit laten gebeuren, hoe kunnen we dan deze dierenmishandeling stoppen?

Dit gebeurde op woensdag op de racebaan in Port Lincoln, Australië.

De camera legde vast hoe de gefrustreerde jockey Dylan Caboche zijn paard “She’s Reneldasgirl” onder controle probeert te houden.

De 22-jarige leerling-jockey Dylan Caboche lijkt zijn geduld en controle te verliezen wanneer het paard niet doet wat hij wilt.

Lees ook  De allerlekkerste ‘K3 zoekt K3’-finaliste toont nogmaals waarom iedereen haar als K3’tje had willen zien (foto’s)

Plots springt hij van zijn paard en bokst hij keihard in de maag van het paard, in het zicht van gechoqueerde toeschouwers.

De video werd gepubliceerd door Brisbane 7 News, en kreeg duizenden kwade berichten. Federation Thoroughbred Racing S.A Limited, antwoordde door Dylan twee weken te schorsen tot 1 december.

Maar dierenvrienden zijn woest door deze beslissing. Leden van “The Coalition for the Protection of Race Horses in Australia” – afgekort CPR – vindt de straf veel te licht en eist een permanente schorsing.

“Je bokst geen paard in de maag en komt daar dan mee weg,” zegt Ward Young, woordvoerder van de organisatie, in een verklaring.

“Als jockeys hun gemoed niet kunnen beheersen, verdienen ze het niet om op de racebaan te zitten. Als dit is wat we zien op de dag van een race, kunnen we ons niet eens inbeelden wat achter de schermen gebeurt.”

Lees ook  Dit is het magische moment wanneer Ed Sheeran en Andrea Bocelli samen een geweldig duet zingen

De jockey verklaarde donderdag zijn gedrag, en zei dat hij “impulsief” had gereageerd.

“Ik begreep dat wat ik deed, ontoelaatbaar was,” vertelde Dylan Caboche aan Channel 7.

“Een paard slaan is duidelijk niet de juiste manier om een probleem op te lossen. Ik verloor mijn controle en dit zou niet mogen gebeurd zijn,”

Waarschuwing: harde beelden

Het feit dat hij slechts twee weken schorsing kreeg, is een compleet schandaal op zich. Persoonlijk vind ik dat hij levenslang geschorst zou moeten worden!

Deel als je akkoord gaat!

Gepubliceerd door Dailynieuws.nl. Klik aub op “vind ik leuk”.

Moeder voelt zich onzichtbaar voor huwelijk van dochter, ondergaat dan een transformatie die iedereen met verstomming slaat

Deze titel hadden we nog niet gehad: “Gezicht” van Donald Trump gevonden in het oor van een hond.