in

Dit paard is meer dan een miljoen euro waard, bekijk het moment dat de teugels worden afgedaan

Velen mensen vinden paarden erg elegante dieren. Vroeger waren het echte werkdieren, tegenwoordig niet meer. Vroeger scherpten ruiters hun vaardigheden aan door middel van spellen en wedstrijden. Paardensport voorzag mensen van vermaak en hielp de uitstekende rijkunst ontwikkelen die nodig was in oorlog. Veel sporten, zoals dressuur, eventing en springen, komen oorspronkelijk voort uit de militaire opleiding. En zijn gericht op controle en balans van zowel het paard als de ruiter. Andere sporten, zoals rodeo, komen voort uit praktische vaardigheden, zoals de vaardigheden die nodig waren voor het werken op ranches en stations. Jachtsport te paard kwam voort uit eerdere, praktische jachttechnieken.

Lees ook  SchoonmakenIs jouw schone was wel echt schoon?

Vandaag hebben we een bijzondere video voor je van een erg duur paard. Het paar het Pepita. Ze is schijnbaar één van de mooiste paarden ter wereld. Het moment waarop haar baasje haar teugels afneemt is het moment dat Pepita echte vrijheid voelt.

Bij de tienjarige schimmelmerrie Pepita ging de veilinghamer neer bij 1,4 miljoen euro. Pepita is dan ook niet de eerste de beste. Ze won de nationale titel van de oudere merries op de nationale kampioenschappen in Polen in 2014. Ze kreeg onder andere een 10 voor haar prachtige hoofdje en hals.

Lees ook  Man drinkt levende goudvissen op terras: ‘Dit is afschuwelijk’

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een toffe video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Chef-kok neemt wraak na maandenlange demonstraties van veganisten en snijdt vlees recht voor hun ogen

Mama van 3 heeft al 21 jaar dezelfde buurvrouw, maar wist niet wat voor een verschrikkelijke aanblik er in haar flat wachtte.