in

Dit meisje moest een rolstoel en krukken gebruiken – totdat deze hond haar leven ingrijpend veranderde

De 11-jarige Bella Burton werd geboren met de ziekte van Morquio, een ongewone genetische ziekte die skeletveranderingen veroorzaakt die de mobiliteit beperken. De ziekte van Morquio is een zeer zeldzame aandoening. Het voorkomen van het type A wordt geschat op 1 op 216.000 pasgeborenen. Type B komt nog minder vaak voor, volgens Wikipedia.

Tijdens haar decennium op aarde heeft Bella al verschillende operaties en behandelingen ondergaan, maar ze heeft het moeilijk om alleen te lopen en heeft meestal een rolstoel nodig.

Dat was tenminste totdat ze George leerde kennen – haar hulphond en beste vriend. George is een Duitse Dog en vergezelt Bella nu overal waar ze gaat.

– Ik leun tegen hem als een kruk, zo zegt Bella in de video hieronder.

Door Georgia’s indrukwekkende grootte kan ze de hond als ondersteuning gebruiken, en zo kan Bella nu zelfstandig gaan zonder krukken of een rolstoel.

Lees ook  Jos B. in hoger beroep in zaak-Verstappen
Hij doet alles

Hoewel de hond aanzienlijk groter is dan Bella, en meer dan twee keer zoveel weegt, is het duidelijk wie beslist welke richting ze gaan.

– Hij doet alles wat ze hem zegt te doen, zo zegt Bella’s moeder genaamd Rachel Burton.

Nadat de familie Burton George in januari 2016 in huis heeft genomen, werd Bella een nieuw persoon. Het is niet alleen haar mobiliteit die is verbeterd, maar ook haar zelfvertrouwen heeft ook een echte boost gekregen.

Bella loopt nu rond in de achtertuin van de familie en speelt en kan nu ook het plaatselijke winkelcentrum bezoeken, een activiteit waar ze zich voorheen niet comfortabel bij voelde.

Lees ook  Vier jongeren (14 en 15) trappen zwangere vrouw van fiets en beroven visser
Hij is mijn beste vriend

George heeft het bestaan van Bella, zowel fysiek als mentaal, aanzienlijk verbeterd op een manier die geen enkele behandeling ooit zou kunnen hebben gedaan.

George’s werk als hulphond is niet onopgemerkt gebleven, en ontving hij een diploma voor zijn buitengewone inspanningen tijdens een ceremonie van de Amerikaanse kennelclubs (AKC) in december 2017.

Wanneer Bella haar beste vriend beschrijft, is het moeilijk om niet geëmotioneerd te worden.

– George verspreidt geluk en is altijd blij. Hij is er altijd om me op te vrolijken, en ze besluit met deze vijf woorden:

Hij is mijn beste vriend.

Bekijk de prachtige vriendschap in de onderstaande video. De hond is echt de beste vriend van de mens!

Kind valt in het gorillaverblijf en wordt gered door gorillawijfje.

Man wordt na 14 jaar herenigd met kat die tijdens zware storm vermist raakte