in

Dit is wat er met je brein gebeurt als je 10 jaar lang de pil slikt

Wist jij dit al over de pil?

De pil is het meest gebruikte anticonceptiemiddel. 42 procent van de vrouwen slikt de pil om zo te voorkomen dat ze ongewenst zwanger raakt. Dit zijn 1,8 miljoen vrouwen en dat is veel, maar weten we eigenlijk wel wat de pil met ons doet als we dit anticonceptiemiddel een hele lange tijd slikken?

Dit gebeurt er met je lichaam als je de pil langer dan tien jaar slikt.

Lees ook  Opa verwoest nadat vrouw, met wie hij 63 jaar getrouwd was, overlijdt. Maar wordt helemaal gek wanneer hij te horen krijgt dat “hij niet meer alleen is.”

Geheugen

Je verwacht nu dat we allerhande horrorverhalen gaan ophangen, waardoor je met de pil zal willen stoppen, maar dat is niet het geval. Uit recent onderzoek blijkt dat de pil ons brein juist beter laat functioneren! Vrouwen die de pil tien jaar of langer slikken hebben een beter geheugen en kunnen kritischer kijken naar de dingen om zich heen.

Lees ook  Getuigen gezocht: Politie Eemnes treft vijf puppy's dood aan op een grasveld

Progesteron

Dit effect komt door het hormoon oestrogeen. Dit hormoon heeft een effect op je hersenen, de structuur van de hersenen en op het hormoon progesteron. Progesteron speelt een gigantische rol in de groei en ontwikkeling van je hersenen. Normaliter wordt dit hormoon enkel tijdens de zwangerschap aangemaakt, maar door de pil is dit een constant verschijnsel. De pil lijkt dus helemaal niet zo slecht te zijn voor je hersenen.

Stervend pasgeboren kalfje wordt voor dood langs de kant van de weg achtergelaten, hopend dat ze door iemand gered zou worden.

Tiener met “Ik ben een dief” tattoo op zijn voorhoofd werd gearresteerd voor … stelen.